Diari Més

Olimpisme

Els Jocs Olímpics de Tòquio, ajornats fins el 2021

El COI ha acceptat la petició feta pel primer ministre japonès, Shinzo Abe

Els Jocs Olímpics es disputaran l'any vinent.

Els Jocs Olímpics de Tòquio, ajornats fins el 2021Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha cedit avui finalment a les pressions de federacions i governs i va confirmar en un comunicat que els Jocs Olímpics de Tòquio es posposen «fins a l'estiu de l'any 2021, com a més tard» a causa de la pandèmia de coronavirus responsable del COVID-19.

El COI ha confirmat el canvi de plans arran que el primer ministre japonès, Shinzo Abe, sol·licités ajornar un any la major cita esportiva mundial en conversa telefònica amb el president de l'organisme esportiu, Thomas Bach, que el diumenge s'havia donat quatre setmanes de termini per a decidir sobre un possible canvi de les dates originals (del 24 de juliol al 9 d'agost de 2020).

«En les actuals circumstàncies, i basant-nos en les dades de l'Organització Mundial de la Salut, el president del COI i el primer ministre del Japó concloem que els JJOO de la XXXII Olimpíada a Tòquio han de ser canviats a una data més enllà de 2020, però no posterior a l'estiu de 2021», va destacar el comunicat del COI.

Bach i Abe van subratllar en la seva conversa que «els JJOO de Tòquio han de ser un far d'esperança per al món en aquests temps problemàtics», per la qual cosa la flama olímpica, que va arribar des d'Olímpia (Grècia) a terres nipones la setmana passada, es mantindrà al Japó enguany per a simbolitzar així «la llum al final del túnel».

En la conversa entre Bach i Abe també van participar el president del Comitè Organitzador de Tòquio 2020 (Yoshiro Mori) i la governadora de Tòquio, Yuriko Koike, va assenyalar el COI.

El propi Mori va confirmar en roda de premsa en la capital japonesa que pesi al canvi de dates els JJOO de 2021 continuaran denominant-se oficialment Tòquio 2020.

La decisió de posposar els Jocs es pren després que ho sol·licitessin també nombroses federacions esportives i comitès olímpics nacionals.

Potències esportives com Austràlia o el Canadà ja van advertir que no enviarien als seus atletes a Tòquio si es mantenien les dates originals.

És la primera vegada que un any de traspàs no serà seu dels Jocs Olímpics d'Estiu des que les edicions de Tòquio 1940 i Londres 1944 haguessin de ser cancel·lades per la Segona Guerra Mundial.

També es van cancel·lar llavors les Olimpíades d'Hivern de Sapporo 1940 i Cortina d'Ampezzo 1944, ja que en aquella època se celebraven en el mateix any que les estivals, mentre que durant la Primera Guerra Mundial, en la qual encara no hi havia Jocs hivernals, es va cancel·lar l'edició de 1916, prevista a Berlín.

tracking