Diari Més

Suspenen tot el futbol fins que ho decideixi el Govern

Les autoritats seran les que decidiran quan es poden reemprendre totes les competicions, decisió que afecta també al Nàstic

Luis Rubiales, president de la Real Federación Española de Fútbol

Rubiales anuncia una nova Supercopa amb format 'Final Four' i fora d'EspanyaTwitter RFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Seguiment prevista en el vigent Conveni de Coordinació RFEF-LaLiga va acordar aquest dilluns la suspensió de les competicions professionals de futbol fins que les autoritats competents del Govern d'Espanya i de l'Administració General de l'Estat considerin que es poden reprendre i aquesta circumstància no suposi cap risc per a la salut.

«Tant l'RFEF (Real Federación Española de Fútbol) com LaLiga (Lliga de Futbol Professional) volen mostrar el seu major agraïment públic a tots aquells que estan dedicant els seus majors esforços per a prestar els serveis essencials als espanyols i també desitgem mostrar el nostre més sincer record per a tots els morts i una entranyable abraçada del món del futbol per a totes les famílies que estan perdent als seus éssers estimats», van indicar tots dos organismes en un comunicat.

Patronal i Federació van fer públic aquest acord després de la decisió del Govern d'ampliar dues setmanes més, fins a l'11 d'abril, l'estat d'alarma que inicialment l'Executiu va decretar el passat dia 15 i fins diumenge que ve 29, davant la incidència de la pandèmia del coronavirus a Espanya.

Van suspendre dues jornades

Dies abans de la decisió del Govern, LaLiga va resoldre ajornar les dues jornades que havien de jugar-se després de la completada el 8 de març (29a i 30a a Primera Divisió i 32a i 33a a Segona Divisió A), després de l'anunci del Real Madrid d'establir una quarantena pel contagi d'un jugador de la seva plantilla de bàsquet i la possibilitat de positius en altres clubs que després es van confirmar.

També l'RFEF va acordar amb els clubs finalistes de la Copa del Rei, Reial Societat i Athletic, l'ajornament de la final, que havia de disputar-se el 18 d'abril a Sevilla, i la suspensió també de tots el partits de futbol i futbol sala masculí i femení no professionals d'àmbit estatal durant dues setmanes.

Les mesures tant de LaLiga com de la RFEF que van paralitzar el futbol en principi de manera temporal durant dues setmanes han hagut d'ampliar-se ara de manera indefinida fins que el Govern adopti altres decisions que permetin la represa de les mateixes sense risc per a la salut.

L'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) va sol·licitar tant al ministeri de Cultura i Esport, com al Consell Superior d'Esports (CSD), LaLiga i l'RFEF «una línia de comunicació fluida» amb tots ells, «perquè el sindicat estigui informat en tot moment de qüestions que poden afectar el col·lectiu de futbolistes».

També va demanar que es garanteixin els drets laborals del col·lectiu en un Estat de dret.

El Nàstic, afectat

Tots els equips de futbol han quedat afectats per aquesta mesura. Per tant, no se n'escapa un Gimnàstic de Tarragona que, com la resta, haurà d'esperar que les autoritats competents decideixin que és completament segur tornar a practicar futbol.

Com que no hi ha dates previstes per al retorn de la competició, no està clar si es finalitzarà la present temporada. La intenció de LaLiga i de la RFEF és poder finalitzar la campanya 2019-20 tot i que es disputin dos o tres partits per setmana, però el prioritari ara mateix és procurar per la salut de tothom i que es torni a jugar sense perill. Així, una vegada finalitzi la crisi del coronavirus, tornaran a decidir què passa amb les competicions iniciades, tant professionals com no professionals.

tracking