Diari Més

Clubs de Primera i Segona es neguen a fer-se el test del coronavirus

Valladolid, Atlético de Madrid o Osasuna són entitats que prioritzen altres urgències

David Espinar, director del Gabinet de Presidència i portaveu institucional del Real Valladolid.

Clubs de Primera i Segona es neguen a fer-se el test del coronavirusReal Valladolid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La solidaritat està resultant un fet innegociable en la lluita contra la pandèmia del coronavirus, que tant de mal està fent en tots els àmbits. En el món del futbol, els professionals en són conscients i estan donant mostres de tota mena. Una és renunciar a fer-se el test del coronavirus, situació que s’ha repetit en diverses entitats futbolístiques a nivell nacional. Valladolid, Atlético de Madrid i Osasuna, tots tres equips de Primera Divisió, són casos de clubs que, en les darreres hores, han refusat fer-se el test, ja que entenen que hi ha persones que ho necessiten molt més.

El director del Gabinet de Presidència i portaveu institucional del Real Valladolid, David Espinar, va comparèixer ahir davant dels mitjans per explicar la visió del club sobre la situació actual. Sobre el fet de com acabaran els campionats va detallar que «el Valladolid és partidari d’honorar la competició i que es pugui finalitzar» i, pel que fa als tests, va reconèixer que «és cert que LaLiga va posar-los a la nostra disposició, però no els hem realitzat per criteri mèdic i criteri social». «Cap jugador presenta símptomes i creiem que hi ha col·lectius molt menys beneficiats i amb més necessitats, són ells els que han de tenir prioritat», sentenciava el responsable del club castellà.

En la mateixa línia s’han comportat l’Atlético de Madrid i l’Osasuna, segons informava el Diari AS. Tal com detallava el rotatiu, el club matalasser va tenir la possibilitat de practicar als seus professionals el test del coronavirus després de disputar el partit de vuitens de final de Champions League a Liverpool. Tot i això, els madrilenys també han apostat per prioritzar a aquelles persones que tenen prioritat, que són les que tenen patologies de risc. També existeix el fet, i per això van oferir les proves als futbolistes matalassers, que Madrid és la zona més afectada per la pandèmia de tots els punts del territori nacional.

Finalment, apareix l’Osasuna. També per solidaritat amb aquells que més ho necessiten. El protocol mèdic que està seguint el club és que els jugadors han de prendre’s dues vegades al dia la temperatura i han d’informar els seus serveis mèdics. Cal recordar que LaLiga va anunciar dilluns que posava a disposició de tots els seus associats els mitjans necessaris perquè els jugadors passin el test del Covid-19.

tracking