Diari Més

El primer equip del Nàstic continuarà la seva activitat amb total normalitat

Toni Seligrat explica que l’única variació serà el canvi de dia festiu per als jugadors, que passarà del dimarts al diumenge

Toni Seligrat diu ser encara un gran desconeixedor del coronavirus i de tot el que envolta a aquest virus.

El primer equip del Nàstic continuarà la seva activitat amb total normalitatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona continuarà amb la seva vida amb total normalitat tot i la crisi que està suposant el coronavirus al país. El primer equip de l’entitat grana va seguir entrenant ahir com qualsevol dia i així ho continuarà fent, fins que «algú ens digui el contrari», tal com explicava Toni Seligrat, entrenador del primer equip grana. La d’ahir va ser la darrera compareixença oficial al Nàstic fins a nou avís, de forma que queden suspeses les rodes de premsa habituals dels jugadors i de l’entrenador, com a mínim, les dues setmanes que s’han decretat d’aturada en el món del futbol.

Seligrat va reconèixer, abans de tot, que «estic una mica fora de joc. És una situació tan anormal que encara ho estic paint». L’entrenador va realitzar una sessió més llarga de l’habitual, en la qual també va comptar amb jugadors del filial, el CF Pobla de Mafumet, el qual, a la seva vegada, va anunciar dimecres que aturava l’activitat, tant de partits com d’entrenaments. «Intentarem donar-li la màxima normalitat, ja que no tenim cap cas a l’equip», detallava l’entrenador qui, de moment, no ha detectat que hi hagi cap futbolista amb símptomes que puguin indicar que pateix el virus. En ser preguntat per si tenen pensada alguna alternativa o algun pla per si es produeix algun contagi, Seligrat va respondre que «no crec que calgui preparació per a això».

Ara, a banda d’entrenador, també haurà d’actuar com a psicòleg. Les tasques de Toni Seligrat aniran més enllà ja que, segons les seves mateixes paraules, «hem d’intentar transmetre tranquil·litat i naturalitat», ja que «el pitjor és la incertesa que tens» perquè el desconeixement sobre la malaltia encara és molt gran a causa de la poca informació que se n’ha obtingut i al poc temps que fa que se la coneix.

«Treballarem exactament igual i, si pot ser, una mica millor», va manifestar un Seligrat que sí que va apuntar una novetat respecte al dia a dia normal. I és que els futbolistes de la primera plantilla no tindran festa els dimarts, com venia sent habitual des de la seva arribada, sinó que el dia festiu serà el diumenge. «Canviarem el dia festiu del dimarts al diumenge, si no ens diuen el contrari», va concretar un Seligrat que vol estar preparat per quan torni la competició ja que, per a llavors, no vol que el seu equip no estigui al cent per cent físicament.

«En procés d’adaptació»

La interacció durant el dia a dia en el Nàstic és, com en la resta d’equips del món, inevitable. «Tothom parla, tothom diu, tothom escolta i llegeix en xarxes socials» sobre el coronaviurs, del qual, Toni Seligrat opina que «hi ha un excés d’informació». Fins i tot, ell mateix reconeix estar «en procés d’adaptació», ja que han passat poques hores des que la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) anunciés que les competicions deixaven de disputar-se.

Com que no hi haurà partits de futbol, a banda dels entrenaments els jugadors necessiten viure situacions de partit ja que, en algun moment o altre (si és que no s’acaben suspenent definitivament les competicions, que no està previst que sigui així) tornarà la Lliga i els jugadors hauran d’estar preparats per a competir al màxim nivell. Per a no perdre l’activitat competitiva, Toni Seligrat organitzarà un partit amistós per setmana, però no contra cap altre equip, sinó entre els mateixos jugadors del Nàstic, amb l’ajuda dels futbolistes del filial i del juvenil A.

Tot i que volgués, seria impossible poder disputar qualsevol partit amistós contra un altre equip, ja que ni la Federació Espanyola ni la Federació Catalana, que han aturat també la seva activitat, enviarien cap àrbitre per a poder dirigir el partit.

Tanquen les oficines

Al llarg del migdia d’ahir, el Gimnàstic de Tarragona va anunciar que tancava les oficines del club fins al 26 de març, o sigui, durant dues setmanes. Tot i que físicament no serà possible la comunicació, el club ofereix alternatives telefòniques perquè els socis i aficionats puguin resoldre els seus dubtes. Es pot fer trucant al 977 215 103 o enviant un missatge de WhatsApp al 635 353 066 de dilluns a divendres i de nou del matí a dues del migdia.

D’aquesta manera, les oficines de la Partida Budallera i la botiga del Nou Estadi, que obre els dimarts i dijous a la tarda, com també el punt d’atenció del Pavelló del Club Gimnàstic i la Botiga-Museu de l’Avinguda Catalunya, no estaran operatius fins a la prèvia del Nàstic-Badalona, partit programat pel diumenge 29 de març, a partir de les cinc de la tarda, al Nou Estadi. Si no hi ha nova ordre, serà llavors quan l’activitat tant a les oficines com a la gespa es reprengui, ja que hauran passat les dues setmanes que han estimat les autoritats que són necessàries per a realitzar l’aturada.

Per altra banda, tots els interessats a adquirir productes de marxandatge del Nàstic ho podran continuar fent al web oficial www.gimnasticdetarragona.shop.

tracking