Diari Més

Què passa amb Jonathan Pereira?

Qui havia de ser el buc insígnia del projecte del Nàstic té un nul protagonisme i li ha passat per davant gairebé tothom

Jonathan Pereira, durant el Nàstic-Llagostera que va servir per a inaugurar aquesta temporada.

Què passa amb Jonathan Pereira?Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què està passant amb Jonathan Pereira és una pregunta que es fan a dia d’avui, segurament, molts socis i aficionats del Gimnàstic de Tarragona. Si no es té en compte el rendiment que ha demostrat aquesta temporada, sobre el paper el del gallec era el nom més il·lusionant de tots els que van convertir-se en fitxatge en un mercat d’estiu infructuós i fallit.

Ni la qualitat que se li pressuposa ni la seva fitxa, de les més elevades de l’equip, van en consonància amb el rendiment d’un futbolista que, en el que va de temporada, ha disputat tan sols 714 minuts. Per poder fer-se una idea de què suposa aquesta participació, cal remarcar que Jonathan Pereira és el catorzè jugador més utilitzat en el que s’ha jugat de campanya. No entraria ni en un onze en el qual juguessin els homes amb més minuts disputats en la 2019-20.

Per a més inri, futbolistes que ja no formen part de la plantilla del Nàstic també han tingut més participació que Pereira, tot i que no hi siguin des del mes de gener. Bruno Perone, ara a l’Hércules, va acumular 1.282 minuts i Romain Habran, que mai va acabar de tenir continuïtat, en va disputar 742 repartits en setze enfrontaments, els mateixos en els quals ha participat Jonathan Pereira. Fins i tot Viti, apartat des de fa molt de temps, ha jugat més que Pereira. Concretament, 30 minuts més que el davanter (744).

No és comprensible que aquest jugador, que sempre ha jugat i ha marcat gols en tots els equips que ha estat, sempre de Primera Divisió i de Segona A, s’hagi quedat sense futbol de sobte. Alguna cosa li ha passat a Pereira perquè enguany estigui rendint tan poc. Els entrenadors que ha tingut el Nàstic aquesta temporada no han estat injustos amb el menut davanter. Jonathan Pereira no ha donat motius ni a Xavi Bartolo ni a Toni Seligrat perquè aquests haguessin de donar-li més minuts dels que ha tingut. Pereira ha estat un dels motius pels quals el Nàstic ha fracassat en aquesta temporada i, amb molta probabilitat, el futbolista no continuarà a Tarragona la pròxima campanya tot i tenir encara un any més de contracte més un altre d’opcional.

El jugador de 32 anys tan sols ha marcat un gol en els 714 minuts que ha disputat. Dels setze partits que ha disputat, en deu ocasions ho ha fet sortint com a titular i, els sis restants, ha estat un revulsiu sortint des de la banqueta. No són números precisament de futbolista que hagi de tirar del carro i de posar-se l’equip a l’esquena en els moments complicats.

L’edat de Pereira no és un motiu perquè es pugui dir que la seva carrera futbolística s’ha acabat. Encara li han de quedar un parell de temporades i, encara més, tenint en compte que sempre, tret d’aquesta temporada, ha jugat en categories professionals.

Villarreal, Racing de Ferrol, Racing de Santander, Betis, Rayo allecano, Valladolid, Lugo, Oviedo i Alcorcón han estat els darrers equips d’un Pereira que, al llarg de la seva carrera, mai ha aconseguit tenir continuïtat. Des dels seus inicis, tan sols en tres temporades va superar els 2.000 minuts de joc. Va ser en la 2007-08, amb el Racing de Ferrol a Segona A (3.346 minuts), la 2008-09 amb el Racing de Santander a Primera (2.550) i la 2015-16 amb el Lugo també a la categoria de plata (2.478).

Encara té deu partits Pereira per reaccionar i poder ajudar al Nàstic a aconseguir acabar la temporada de forma tranquil·la. Ell sap que pot donar molt més i, si està per jugar, Toni Seligrat ha demostrat que el pot tenir molt en compte tant d’inici com de revulsiu.

tracking