Diari Més

Arriben els partits que ho decideixen tot

El Nàstic prepara els deu darrers duels de la temporada amb molts dubtes i també té ganes de no patir per la permanència

Els jugadors del Nàstic celebren un gol anotat contra l'Ebro disputat al Nou Estadi, que va acabar amb victòria grana (4-1).

Arriben els partits que ho decideixen totGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bona part dels entrenadors de futbol, de qualsevol categoria, asseguren que les garrofes es juguen en els darrers deu partits de la temporada. Doncs al Gimnàstic de Tarragona ja li ha arribat el moment. Després de 28 duels en els quals la decepció ha estat el comú denominador, el conjunt grana prepara una recta final de temporada en la qual no pot optar a una altra cosa que a intentar assegurar-se aviat la permanència i a intentar quedar entre els set primers (deixant de banda els equips filials) per a poder disputar l’edició de la 2020-21 de la Copa del Rei.

Un total de 31 punts són els que suma l’equip de Toni Seligrat, cinc més que un Valencia Mestalla que ocupa la posició de promoció de descens a Tercera Divisió, els mateixos cinc que marca el descens, amb el Prat com a protagonista. De moment, la situació no és crítica, sinó que s’ha tornat a convertir en complicada, després de perdre a la Nucía (2-0) i de deixar passar una gran oportunitat de situar-se a la part tèbia de la taula classificatòria per, d’aquesta manera, patir menys.

En aquests deu enfrontaments, el Nàstic jugarà, com és obvi, davant d’equips que també s’hi juguen coses. Conjunts que no volen baixar a Tercera Divisió i d’altres que tenen l’objectiu d’intentar finalitzar entre els quatre primers per, d’aquesta manera, poder disputar la promoció d’ascens a Segona

Divisió A.

Són sis enfrontaments els que el Nàstic haurà d’afrontar a casa en el que falta de Lliga, pels quatre que haurà de disputar fora. Per tant, en principi, el final de temporada serà més plàcid que el d’altres equips, si es té en compte el fet que jugar a casa sempre té més avantatges que fer-ho fora.

Primer, l’Olot

Aquest diumenge, a partir de les cinc de la tarda, el Nàstic rebrà la visita de l’Olot, equip que es troba en estat de gràcia i que, després dels darrers bons resultats, es troba setè, a cinc punts de les posicions de promoció d’ascens a Segona Divisió A. El conjunt de la Garrotxa ha sumat una sèrie de bons resultats que l’han convertit en un dels candidats a lluitar per les posicions de promoció d’ascens a la categoria de plata del futbol espanyol. A més, amb sis derrotes, l’Olot és, després del Barcelona B i del Cornellà, l’equip que menys partits ha perdut en el que va de temporada, amb sis derrotes, les mateixes que Castellón (líder) i Lleida Esportiu.

El segon rival al qual s’haurà d’enfrontar el Nàstic serà un Espanyol B que viu actualment una situació molt semblant a la de l’Olot. El filial blanc-i-blau és vuitè a la taula, amb 42 punts, i a set de les places de promoció d’ascens. La mala temporada del primer equip seria l’única circumstància que el podria impedir optar a disputar la promoció d’ascens a Segona Divisió A, en el cas que acabés entre els quatre primers a finalitzar l’actual campanya.

Dos a casa

Tot seguit, els tarragonins hauran de disputar dos duels consecutius a camp propi. Serà contra el Badalona i el Sabadell, el penúltim i el tercer classificat de la categoria, respectivament. El Badalona ha estat patint des de l’inici de la campanya, però ha après a conviure amb la pressió i, amb 24 punts, dista a tres de la zona de permanència. Per la seva banda, el Sabadell ha estat una de les grans sorpreses de la temporada. L’equip barceloní, tercer a la taula classificatòria, dista a un punt del líder Castellón i és un dels conjunts més fiables de la categoria.

Després del doble partit a casa, tocarà visitar l’Ejea, un dels principals implicats en la lluita per no baixar. Actualment amb 27 punts, és l’equip que viu immediatament per sota del Gimnàstic de Tarragona a la taula classificatòria i a un punt del descens.

El Prat serà el rival dels tarragonins quan faltin cinc jornades per a la finalització del campionat. Els del Llobregat, ara mateix, tenen 26 punts, els quals el deixen en posicions de descens, tot i que tenen la permanència un únic punt.

La recta final del Nàstic de Toni Seligrat serà contra el Villarreal B a camp contrari, a casa davant de l’Atlético Levante, al Rico Pérez d’Alacant davant del sempre perillós Hércules i al Nou Estadi amb l’Orihuela com a rival.

tracking