Derrotats en una muntanya russa (2-0)

El Nàstic mereix marxar al descans golejant en el marcador i acaba perdent per culpa d’un doblet d’Agüero i d’una mala segona meitat

Pedro Martín, durant el Nàstic Llagostera

Pedro Martín, durant el Nàstic LlagosteraGerard Martí

El Gimnàstic de Tarragona tampoc ho va aconseguir. El Camilo Cano continua immaculat i sense que ningú se n’hagi pogut emportar els tres punts. Després d’una gran primera meitat en la qual un 0-3 o un 0-4 hauria estat el més just, l’equip tarragoní torna a casa amb una derrota, 2-0, amb doblet del mateix Agüero que va anotar un gol de bandera al Nou Estadi en el duel d’anada.

L’equip grana va fallar massa ocasions clares en els primers 45 minuts i ho va acabar pagant, i molt car. Un més que dubtós penal de Pedro Martín va significar l’1-0 en l’afegit de la primera meitat. El va marcar Agüero, en segona instància, després de fallar la pena màxima i poder recuperar el rebot. El segon, va ser una bona acció per banda dreta que va rebre i que ell va finalitzar. El Nàstic va desaparèixer en el minut 40’ i ho va pagar massa car. A més, Fran Miranda va acabar expulsat en un dia amb un mal arbitratge, ja que algunes targetes van ser mostrades de forma gratuïta. La nota positiva, el retorn de Brugui després de superar la seva lesió.

De les dues opcions que tenia Toni Seligrat, el 4-3-3 amb Fran Miranda, Fausto Tienza i Javi Márquez a la medul·lar, o el 4-4-2 sacrificant-ne un dels tres, va escollir la segona. Així, Tienza es quedava al banc i el que tornava era Pedro, qui compartia punta d’atac amb Gerard Oliva. A les bandes, Fran Carbia i Pol Ballesteros. Ni a la porteria ni a la defensa hi havia sorpreses, ja que Bernabé era sota pals amb una defensa, de dreta a esquerra, formada per Carlos Albarrán, Juan Rodríguez, Rueda i José Bonilla.

Massa errades de cara a gol

Si algú va merèixer marxar al descans amb el marcador a favor aquest va ser el conjunt grana, però el futbol és gol i, les dianes, arriben acompanyades d’encert. El que li va faltar al Nàstic per a poder tenir una segona meitat, com a mínim, més còmoda. La Nucía, sense gaudir de cap ocasió, va ser qui va marxar per davant, gràcies a una diana en el rebot d’un penal més que dubtós de Pedro Martín.

Tan sols va trigar set minuts Fran Carbia a tenir la primera clara. Va ser en una acció en la qual el futbolista cedit per l’Ibiza va robar una esfèrica i, amb molta intel·ligència, va disparar de primeres, desviat a l’esquerra del meta rival. Quatre minuts després, Javi Márquez ho intentava, però Óscar Fornés, el millor dels locals amb molta diferència, va desviar el perill.

Pedro i Oliva

Era un atac i gol constant per part dels de Toni Seligrat, que sabien com havien de jugar davant de l’equip de César Ferrando. Sense complicacions i amb Gerard Oliva i Pedro Martín molt compenetrats i coordinats, tal com busca el tècnic del conjunt grana cada vegada que els fa jugar junts. Precisament, ambdós puntes van ser els protagonistes de la jugada més clara de la primera meitat. Transcorria el minut 21 de joc quan Pedro primer i Gerard després van topar amb la defensa rival, fins al punt que el tret d’Oliva el va refusar un defensor sota pals.

En el 29’, falta assajada que acaba amb tret llunyà de Pol Ballesteros i, el porter, novament, desviant-la a córner. Un minut després, Juan Rodríguez, es troba dins de l’àrea amb l’esfèrica, no sap què fer, i se li fa de nit. En el 41’, Gerard Oliva xuta a porteria, semblava gol, però Fornés torna a salvar als seus i, coses del futbol, com s’acostuma a dir, marca la Nucía. Penal més que discutit de Pedro Mártin que llença Agüero. Falla de primeres però, el rebot, li cau als peus. A la segona, no perdona i cap a dins. Gerro d’aigua freda per a un Nàstic que es mereixia marxar per davant i, a més, de forma còmoda.

Torna Brugui

Quan la segona meitat havia de ser, tenint en compte el resultat, un atac i gol encara més intens per part dels tarragonins, es va convertir en tot el contrari. No és exagerar dir que fins el 65’ no va passar res de rellevant al camp i, de fet, el que va succeir és que Brugui, després d’un mes de lesió, va tornar a trepitjar els terrenys de joc. César Ferrando i els seus van ser capaços d’anul·lar a un Nàstic que es va quedar buit d’idees i que va demostrar novament la seva incapacitat per a treure endavant una situació adversa. La Nucía havia demostrat sobradament la seva manca de fortalesa defensiva durant la primera meitat i, per tant, simplement s’havien d’intentar emular els primers 45 minuts, però no va ser així.

Vint minuts sense futbol

És més, en un partit en el qual no estava succeint absolutament res, va sentenciar l’equip alacantí. Va ser en una gran acció per banda dreta de Cabezas, que va trepitjar la línia de fons després d’una cursa espectacular, va veure desmarcat Agüero i, aquest, la va colar al segon pal de Bernabé, impossible per a l’andalús. No mereixia marcar el Nàstic en el segon acte, però tampoc encaixar. I és que, la mala sort, va ser la gran aliada d’un Nàstic que es va trobar amb un àrbitre completament desproporcionat amb les seves decisions, sobretot pel que fa a les cartolines mostrades als tarragonins. Accions decisives com la del penal de la primera meitat o tan importants com la segona groga de Fran Miranda a cinc minuts del final, la qual va deixar sense cap opció un equip que tornarà a estar obligat a guanyar a casa.

La Nucía. Óscar Fornés, Óscar Prats, Neftalí, Julen Monreal (José Mas, 54’), Hermosa, Fran Moreno, Juanan, Cabezas, Fofo (Pablo Morgado, 36’), Agüero i Titi (Perales, 72’).

Gimnàstic de Tarragona. Bernabé Barragán, Carlos Albarrán, Juan Rodríguez (Fausto Tienza, 83’), Rueda, Javi Bonilla, Pol Ballesteros (Thomas Amang, 69’), Fran Miranda, Javi Márquez, Fran Carbia (Brugui, 65’), Pedro Martín i Gerard Oliva.

Gols. 1-0, Agüero (45’); 2-0, Agüero (68’).

Àrbitre. Sergio Rusón Osel (Aragonès). Va mostrar la targeta groga als locals Agüero, Juanan, Pablo Morgado i Óscar Prats; i als visitants Fran Miranda (2, 85’), Fran Carbia, Javi Bonilla, Pedro Martín, Juan Rodríguez i Javi Márquez.

Incidències. L’Estadi Camilo Cano va acollir a uns 800 espectadors.