Diari Més

Muay Thai

Paula Andreu vol revalidar el títol de campiona del món en Muay Thai

La tarragonina, que entrena al KMT Combat TarraKO, va assolir la fita l’any passat i ara treballa per repetir-la a Rússia al mes de setembre

Albert Giménez i Paula Andreu realitzat un entrenament aquesta setmana.

Paula Andreu vol revalidar el títol de campiona del món en Muay ThaiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gimnàs tarragoní Kick Boxing Muay Thai Tarragona, conegut com a KMT Combat TarraKO, té l’actual campiona del món en aquest estil de lluita en categoria juvenil de 50 kg. Es tracta de Paula Andreu que va aconseguir la fita a l’octubre de l’any passat a Escòcia i que ja està preparada per revalidar el títol aquest setembre a Rússia.

«Quan vaig arribar al campionat, no m’esperava que el podria guanyar perquè, de fet, no hi havia cap noia amb qui competir», explica Andreu, qui afegeix que «al final vaig poder fer tres combats». La tarragonina es va inscriure en tres modalitats, K1 Light, K1 Full Contact i Muay Thai, i en les dues primeres no va aconseguir derrotar a les respectives rivals, de manera que es va quedar amb la medalla de bronze. Però en el tercer combat que va realitzar, en la categoria Muay Thai, va proclamar-se campiona del món. «En el primer combat estava una mica nerviosa, era tot nou i la rival imposava», afirma Paula Andreu. Per la seva banda, el seu entrenador, Albert Giménez, assenyala que «en el segon combat ens van robar una mica, perquè va acabar molt igualat i, al final, van escombrar cap a casa», i argumenta que «vam analitzar el combat com a àrbitres internacionals que som, i crec que hauríem d’haver guanyat per un o dos punts».

El mèrit de Paula Andreu a l’hora d’aconseguir aquesta fita és doble, ja que abans de participar en el mundial, només havia realitzat quatre combats previs, els de classificació per aquesta competició. De fet, la tarragonina va apuntar-se a aquest gimnàs per aprendre defensa personal, per «poder defensar-me bé, amb tots els casos que hi ha ara de violència de gènere», i també perquè «sempre m’ha cridat la boxa, vaig trobar això per internet, vam venir a mirar-ho amb la meva mare i de seguida vaig tenir clar que volia entrenar aquí».

«Entrena com una possessa»

El seu entrenador està molt content amb la seva arribada, no només per assolir el campionat del món, fet que és un «orgull» pel club, sinó també per la seva entrega cap aquest esport. «Entrena com una possessa», afirma Giménez, qui afegeix que «té una capacitat d’aprenentatge i de patir dins el ring i en els entrenaments que no és normal. És quelcom increïble, hi ha persones que tenen unes capacitats que es poden enfocar cap a un camp i aquesta noia pot arribar allà on vulgui».

Paula Andreu recorda que «al principi només volia aprendre defensa i saber protegir-me, no m’havia plantejat mai competir, però la veritat és que l’experiència em va agradar molt». Giménez diu que «ara volem anar al pròxim campionat del món, a Rússia l’1 de setembre i ja l’estem preparant». Aquest campionat del món és una fita molt important per al gimnàs tarragoní, però Albert Giménez remarca que «aquí hem tingut campions i subcampions d’Espanya, també un noi que hem preparat aquí i que està competint a Tailàndia, i tenim arbitres que han estat en diversos mundials».

El KMT Combat TarraKO va obrir fa 5 anys, però Giménez fa 26 anys que dona classes de Muay Thai. «Ara treballem com nosaltres volem, i apostem molt per la competició, perquè és el que dona criteri per saber el nivell en el qual estem treballant, i és bastant fort», sentencia Albert Giménez, entrenador i responsable del gimnàs. En aquest cinquè aniversari, el gimnàs s’ampliarà fins a tenir en marxa 450 metres quadrats dedicats als esports de contacte i a les arts marcials per convertir-se en un referent a la demarcació.

tracking