Diari Més

El Gimnàstic vol ser el primer a enderrocar la Nucía al seu estadi

Cap visitant al Camilo Cano aquesta temporada ha sortit victoriós i els tarragonins aposten per trencar aquesta dinàmica

Els jugadors de la Nucía celebren un gol marcat a casa aquesta temporada, en un feu on ningú, a banda d'ells, ha pogut guanyar.

El Gimnàstic vol ser el primer a enderrocar la Nucía al seu estadiCR LA NUCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou derrotes ha patit el CF La Nucía en el que va de temporada i totes elles han estat lluny del seu camp. L’equip que entrena César Ferrando ha estat capaç de convertir l’Estadi Camilo Cano en un fortí inexpugnable, on cap de tots els que hi han passat, ha estat capaç de tornar a casa amb els tres punts a la butxaca.

Olot, Castellón, Cornellà, Ebro, Barcelona B, Atlético Levante, Espanyol B, Sabadell i Gimnàstic de Tarragona han estat capaços de vèncer a l’equip que entrena César Ferrando, però mai al seu propi territori. Per aquest mateix motiu, l’objectiu dels grana, de cara a aquest diumenge, en el duel que arrenca a les sis de la tarda, serà el d’intentar superar un fortí impossible fins ara per a tothom que ho ha intentat.

Fins a sis conjunts han estat capaços d’esgarrapar punts en el feu de l’equip alacantí. Han estat el Valencia Mestalla, el Llagostera, el Villarreal B (tots ells van empatar-hi sense gols), l’Andorra, el Badalona i el Castellón, que van tornar a casa amb un 1-1. Els restants, Espanyol B, Sabadell, Lleida Esportiu, Hércules, Ejea, Olot i Cornellà han passat per territori alacantí amb més pena que glòria, ja que han caigut derrotats.

La fortalesa defensiva del pròxim rival del Nàstic ve motivada, en gran part, per la forma de veure el futbol del seu entrenador. César Ferrando, el segon tècnic del Nàstic després del descens grana a Segona Divisió A, aposta per conjunts forts al darrere. «Rocosos», com li agrada manifestar a ell.

Forts, però juguen bé

Aquesta capacitat defensiva no xoca amb un futbol que brilla per moments. Ja es va poder veure a Tarragona que la Nucía, del centre del camp en endavant, és un conjunt molt perillós. No té por a combinar, ni a terreny propi ni a domicili, i compta amb futbolistes de molt de perill a dalt.

Començant per darrere, a remarcar Fornés, un porter molt veterà, de 36 anys, que ha jugat tots els partits aquesta campanya. Ha encaixat 29 dianes en 27 enfrontaments, amb què la seva mitjana s’eleva lleugerament per sobre del gol per partit. Ofereix una gran seguretat als seus companys i és un dels jugadors en els quals es basa el projecte del club nouvingut a la categoria de bronze del futbol espanyol, en la qual juga per primera vegada a la seva història aquesta temporada.

Neftalí és el líder indiscutible de la defensa de la Nucía. Als seus 35 anys, ha disputat 25 enfrontaments i és el futbolista de camp amb més minuts de tots els de la plantilla, amb un total de 2.176, tan sols superat pels 2.430 del meta Fornés.

José Manuel Hermosa és un lateral esquerre d’aquells que és complicat sobrepassar. O bé Pol Ballesteros o Pedro Martín, qui hagi d’actuar per banda dreta, hauran d’esforçar-se de valent, ja que es tracta d’un jugador que no ofereix cap tipus de concessió. Una prova en són les tretze cartolines grogues que ha vist en el que va de temporada. A dalt, tres jugadors són els que porten més perill. Els atacants Titi i Fofo acostumen a ser els titulars i ja porten demostrant des de l’inici de la temporada la seva fiabilitat. El primer ha anotat sis dianes, per les cinc del segon. Però hi ha un tercer actor, que també va deixar pinzellades de la seva qualitat a Tarragona. Es tracta d’Agüero, de tan sols 24 anys, i que també ha estat capaç de marcar sis gols. De fet, el mateix Agüero i Fofo van ser els dos escollits a la davantera de la Nucía a Tarragona, ja que Titi va sortir des de la banqueta.

Agüero va ser l’autor del golàs que va significar el 2-1 a Tarragona i que va servir per posar por després de les dianes de Romain Habran i de Juanan en pròpia meta, que van ser suficients perquè els tarragonins aconseguissin un triomf suat que no va servir perquè els tarragonins sortissin de la zona de perill.

A cinc punts

Pel que fa a la situació a la taula classificatòria, el Nàstic està per sota de la Nucía. Són cinc punts els que separen els dos conjunts. Els tarragonins, amb 31, són els catorzens classificats, mentre que el rival de diumenge és desè, amb 36 punts, i és l’equip que marcaria posicions de Copa del Rei si avui finalitzés el campionat.

En cap cas, el Nàstic podria atrapar al seu rival a la taula independentment del resultat que es produeixi a la Nucía, però un triomf grana podria servir per a poder acostar als grana a la meta de classificar-se per a la Copa del Rei 2020-21.

tracking