Diari Més

La Marató de Tarragona desapareix pel descens de participants

El director, Juanan Fernández, es queixa que la ciutat mai s’ha bolcat el suficient amb la prova

Una imatge de la darrera edició de la Marató, la desena i l'última.

La Marató de Tarragona desapareix pel descens de participantsJordi Santacana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marató de Tarragona ja és història. Aquesta cita, que enguany havia d’acollir la seva onzena edició, diu adéu per la manca de participants ja que, en els darrers anys, aquests havien minvat considerablement. Així ho va explicar el director de la Marató de Tarragona, un Juanan Fernández que va deixar clar aquest dijous que «ara mateix, no és un projecte fructífer».

«Arriba el moment de dir adéu, és un final de cicle. Hem passat en poc temps de gairebé 1.700 participants a 1.400 i, en la categoria de Marató, de 550 a 220. No podem tenir una ciutat aturada al trànsit per 170 finishers (gent que arriba a la línia de meta», assumia un Juanan Fernández que lamentava que el projecte no hagi pogut anar més enllà.

Fernández és de l’opinió que «és important retirar-se a temps» i lamenta profundament el seguiment i la participació que tenen cites similars arreu d’Espanya: «Hi ha un total de 25 maratons, 9 d’elles creixen en participació i les 16 restants baixen».

El director de la cita ja desapareguda ha carregat contra l’afició que hi ha a Tarragona envers aquest tipus de proves, ja que «la ciutat no ho assumeix». De fet, va explicar una anècdota, en la qual va escoltar una persona al carrer que deia: «Què cabrons, per a quatre que correu, per què talleu els carrers?»

Juanan Fernández, que va estar sol en la roda de premsa realitzada a l’hotel SB Ciutat de Tarragona, va apuntar al barri de Camp Clar com a un dels problemes principals. La idea era que, a mesura que arribessin els Jocs Mediterranis disputats el 2018, la cita es relacionés amb el barri, tot i que «Camp Clar no agrada», segons les paraules de Juanan Fernández.

Al director de la prova li fa «mal» el fet d’haver-la hagut de suspendre, ja que «sóc nascut a Tarragona i porto dotze anys en aquesta professió». Tot i això, aposta per aixecar cap i va anunciar una nova emoció per a la primavera del 2021, tot i que no en va desvelar cap detall, ja que es coneixeran en els pròxims mesos.

tracking