Diari Més

Snowboard

Castán aconsegueix el seu primer podi a l'elit del Freeride World Tour

La reusenca va aconseguir la segona posició a la tercera prova del campionat, que va tenir lloc a Ordino Arcalís, Andorra

La reusenca va finalitzar segona a la prova que es va disputar dimarts a Andorra.

Castán aconsegueix el seu primer podi a l'elit del Freeride World TourCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Núria Castán Barón va aconseguir la segona posició a la prova del Freeride World Tour celebrada dimarts a Ordino Arcalís, Andorra. La reusenca ha pujat al podi per primera vegada aquesta temporada i s’ha convertit en la primera rider espanyola en pujar al podi a la competició més important del món de freeride.

La prova estava confirmada per celebrar-se el passat divendres, 28 de febrer, però per falta de neu es va posposar. Gràcies a les nevades de la nit de dilluns, l’endemà al matí es va poder disputar la prova. Amb les condicions meteorlògiques i de neu de dimarts al matí, Castán i el seu entrenador, Narcís Vila, van decidir canviar la sortida de l’Start 1 a l’Start 2, un punt d’inici més tècnic. La reusenca va completar una línia tècnica i fluida, mantenint el control en tot moment, i amb diferents salts de roques durant el descens que li van permetre anar augmentant la puntuació.

Finalment, el jurat li va atorgar 79 punts, per davant de Marion Haerty, amb 75,67 punts, que va ser la guanyadora en les dues proves anteriors. Castán, que va sortir en cinquena posició, va liderar el rànquing fins que l’australiana Michaela Davis-Meehan, que sortia sisena, va passar-la al capdavant amb 80,33 punts, després que el jurat deliberés durant molta estona. Gràcies a la segona posició aconseguida, Núria Castán ha remuntat de la sisena a la quarta posició en el rànquing total i, d’aquesta manera, manté series opcions de seguir a l’elit del freeride la pròxima temporada, ja que només les quatre primeres mantindran aquesta categoria.

Del rànquing general, les quatre riders que, de moment, estan en posició de mantenir-se al FWT 2021 són la francesa Marion Haerty, amb 24.900 punts, l’australiana Michaela Davis-Meehan, amb 19.400 punts, la nord-americana Erika Vikander, amb 13.230 punts, i la catalana Núria Castán, amb 11.080 punts. Per darrere hi ha dues canadenques, Claudia Avon, amb 8.680 punts, i Michelle Locke, amb 7.510.

Mantenir la quarta plaça

Ordino Arcalís ha estat la tercera prova de les quatre que se celebraran aquesta temporada. La pròxima se celebrarà entre el 7 i el 13 de març a Fieberbrunn, Àustria, on Castán haurà de defensar aquesta quarta posició per no perdre la categoria. Si ho aconsegueix, participarà a la final del FWT que tindrà lloc del 18 de març al 5 d’abril a Verbier, Suïssa i on només podran competir les quatre millors riders del rànquing una vegada celebrades les quatre primeres proves del campionat.

Núria Castán va arribar al Freeride World Qualifier (FWQ) el 2016 provenint de la categoria júnior, on va aconseguir set podis en tres temporades, inclosos una tercera posició i un subcampionat del món. El 2017 va aconseguir la setena posició a l’FWQ, el 2018 va finalitzar tercera i el 2019 segona. Gràcies al gran inici del 2020, l’organització va permetre a Castán fer el salt al FWT, on està competint a un nivell molt alt.

tracking