Diari Més

Reus acollirà una quinzena de proves esportives aquest 2020

En total es faran vuit caminades, cinc curses, una bicicletada popular i la BTT Reus Bike Race

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus, Josep Cuerba, ha presentat aquest matí el calendari.

Reus acollirà una quinzena de proves esportives aquest 2020Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acollirà aquest any una quinzena d’activitats esportives que començaran aquest cap de setmana amb la primera caminada popular, i finalitzarà l’últim dia de l’any amb la Cursa Sant Silvestre. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Josep Cuerba, ha presentat aquest dimarts el calendari en el qual es consolida el Canicròs-Memorial Alba Chacón que va organitzar-se per primera vegada l’any passat.

El cicle d’activitats fisicoesportives s’enceta aquest diumenge 8 de març amb la primera caminada popular Rutes Reus. De fet, aquesta activitat és la que més presència té en el calendari, ja que es realitzaran fins a 8 Rutes Reus, mentre que també hi haurà cinc curses, una bicicletada popular i la BTT Reus Race que arribaran a aquesta quinzena d’activitats. La primera caminada, la d’aquest diumenge, es realitzarà sota el nom de Supera’t, per ajudar a fer visible aquesta entitat, i la següent activitat també serà una Rutes Reus, el diumenge 5 d’abril sota el nom Cèlia Artiga, on s’està acabant de construir un polilleuger.

El repte de la regidoria d’Esports de la capital del Baix Camp és el de superar les 6.600 inscripcions en caminades i les prop de 7.000 inscripcions de curses a peu i BTT registrades l’any passat. Aquest repte té l’objectiu de consolidar el model participatiu i actiu de la població que impulsa la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure. Amb aquest objectiu compten amb la participació de patrocinadors, col·laboradors i entitats esportives que cooperen o coorganitzen les activitats, alguns d’ells són Tretzesports o el Club Ciclista Bike Race Reus.

Pel que fa a les curses, les tradicionals de Sant Jaume i la Sant Silvestre mantindran el seu format i dates habituals i una de les novetats d’enguany es troba en la cursa i caminada Herois per l’Alzheimer, programada pel 4 d’octubre, més pròxima al dia internacional de la malaltia. Pel que fa a la cursa de la Dona, el consistori preveu superar el rècord d’inscripció que els va portar a ser la cursa més participativa de la ciutat amb 2.294 inscrites l’any passat.

En l’apartat de les bicicletes, la Reus Bike Race arribarà enguany a la tercera edició en la qual intentarà créixer com la prova popular de referència del Camp de Tarragona. A més, enguany es recupera la bicicletada popular que se celebrarà el pròxim 31 de maig. D’altra banda, la regidoria segueix oberta a la col·laboració amb el Duatló que té un elevat nombre de practicants i una important tradició, i que busca el seu espai en aquest calendari.

tracking