El Nàstic troba la fortuna en Rueda (2-1)

Un gol en el descompte del central local dona els tres punts a un equip que guanya després de patir més del necessari

Imatge del partit d'avui entre el Nàstic i el Valencia Mestalla

El Nàstic troba la fortuna en RuedaNàstic

El Gimnàstic de Tarragona va aconseguir una victòria en el darrer sospir gràcies a un gol de Rueda, que va recollir un refús en una falta lateral botada per Bonilla. 2-1 i els tarragonins acaben de desenganxar-se de la part baixa de la taula.

Sorpreses a l’onze d’un Toni Seligrat que va apostar per la prudència pel que fa a Fausto Tienza. Ja recuperat de les seves molèsties, el centrecampista va partir des de la banqueta donada l’exigència d’un enfrontament en el qual els tarragonins s’hi jugaven tant.

Javi Márquez i Jesús Rueda va ser l’aposta de l’entrenador del Nàstic per a la medul·lar, a causa de la baixa de Fran Miranda per sanció i de Ribelles per lesió. Pol Ballesteros a una banda, Fran Carbia a l’altra i Thomas Amang i Gerard Oliva a dalt completaven la part ofensiva grana. Al darrere, el fet d’avançar Rueda va motivar el retorn a la titularitat de Pol Domingo a l’eix de la defensa, al costat de Juan Rodríguez i amb Carlos Albarrán i José Bonilla als laterals. Sota pals, com sempre, Bernabé Barragán.

Els locals van saltar a la gespa amb la clara intenció de ser els dominadors del joc, i ho van aconseguir. Almenys, fins el gol de Yunus Musah, que va gelar un Nou Estadi que, per altra banda, tampoc estava gaire endinsat en l’enfrontament.

El perill grana va tenir, en les primeres compasses de l’enfrontament, el nom de José Bonilla com a màxim protagonista. El lateral esquerre va ser qui va provar sort de cara a meta amb més èmfasi. Als nou minuts, va disparar des de lluny i va provocar un córner que, a la seva vegada, a punt va estar de rematar Pol Domingo, tot i que la pilota li va fregar al cap.

Tímidament, s’anava animant el Nàstic de cara a la porteria rival. Carbia, per banda esquerra, intentava intimidar a un Pol Valentín que retornava a Tarragona com a rival i que va jugar amb targeta des de la mitja hora de joc. Per la dreta, Pol Ballesteros oferia accions genials que gairebé mai acabava bé per l’errada en la presa de decisions final. A tot això, Gerard Oliva no rebia pilotes i Amang, una mica accelerat en ocasions, no creava el perill suficient.

Una acció als 36 minuts de joc va aixecar a la gent dels seients. La iniciava Carbia que, després d’una paret amb Javi Márquez, servia cap a un Pol Ballesteros que disparava, cap al rival. El mateix Carbia va estar a punt de rematar una centrada de Pol Ballesteros en el 39’, però l’acció va acabar a córner.

En el següent minut, va arribar el gol fatídic dels valencians, completament evitable. Novament va demostrar fragilitat la banda esquerra del Nàstic, per on va aparèixer Yunus Musah, que es va colar entre dos futbolistes i, davant de Bernabé, va marcar a plaer. Massa premi per a un Mestalla que, fins el moment, no s’havia pronunciat a l’àrea contrària.

Reacció immediata

No va trigar gaire el Nàstic a tornar a posar les taules en el marcador. Concretament, tres minuts després de la represa, en una centrada de Bonilla des de la banda esquerra que es va rematar Castro en pròpia meta. Amang, que era per allí molestant al defensor visitant, va ajudar a què aquesta diana pugés al marcador.

Amb la igualada a l’electrònic també es van equiparar forces sobre la gespa.Els dos conjunts van decidir anar a pel triomf, sabedors que no guanyar podia significar perdre una gran oportunitat en un partit completament obert. Amb Pedro Marín al camp en substitució d’Amang el Nàstic va buscar ser més vertical i, de passada, li va posar una marxa més al partit.

Jordi Sánchez, l’home més perillós dels visitants, enva tenir una de claríssima als 72 minuts de joc, però la seva rematada de cap, completament lliure de marca, va acabar per sobre del travesser.

Els darrers minuts del duel van resumir tot el que pot succeir en el futbol. En el 92’, Escobar fallava sol davant de Bernabé el que podia haver estat l’1-2 i, segons després, Rueda marcava després de rematar el rebot d’una falta lateral botada per Bonilla. Futbol al Nou Estadi.

Fitxa Tècnica
Nàstic. Bernabé Barragán, Albarrán, Juan Rodríguez, Pol Domingo (Fausto Tienza, 82’), Javi Bonilla, Javi Márquez, Rueda, Pol Ballesteros (Ferran Giner, 77’), Amang (Pedro Martín, 63’), Fran Carbia i Gerard Oliva.

Valencia Mestalla. Cristian Rivero, Pol Valentín, Guillem Molina, David Castro, Adrián Guerrero, Vicente Esquerdo, Pascu, Yunus Musah, Sebas Moyano (Carlos González, 68’), Neftali Manzambi (Moreno, 63’) i Jordi Sánchez (Escobar, 77’).

Gols. 0-1, Yunus Musah (40’); 1-1, Castro en pròpia porta (48’); 2-1, Rueda (92’).

Àrbitre. Roberto Carralero Calvo (Madrileny). Va mostrar la targeta groga als locals Fran Carbia; i als visitants Pol Valentín, Yunus Musah, Jordi Sánchez i David Castro.

Incidències. El Nou Estadi va acollir a 3.508 espectadors. Abans de l’inici del partit es va guardar un minut de silenci en memòria de tots els socis del Nàstic que van morir durant el darrer any.