Diari Més

El Club Ciclista Campoclaro comença el camí per mantenir el tron

L’equip Elit sub 23 lluitarà per quedar-se amb la Copa d’Espanya, títol que va assolir l’any passat

El club va presentar els 16 ciclistes que formaran part de l'equip el passat cap de setmana.

El Club Ciclista Campoclaro comença el camí per mantenir el tronCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Ciclista Campoclaro ja ho té tot a punt per iniciar el seu trajecte en la Copa d’Espanya 2020 amb l’equip Elit sub 23, conjunt que l’any passat va alçar-se amb el títol de campió. És per aquest motiu que els tarragonins volen mantenir el tron aconseguint el trofeu per tercera vegada en la seva història.

El club va presentar el cap de setmana passat els 16 integrants de l’equip Elit i sub 23, dels quals només dos repeteixen equip, la resta són tots fitxatges d’enguany. Els ciclistes tenen entre 19 i 25 anys, tot i que només dos superen els 23 anys, els que es mantenen dins l’equip. El fet de fitxar cada any un nombre important de ciclistes fa encara més difícil la tasca de supervivència d’un Club Ciclista Campoclaro que sempre lluita per situar-se entre els millors de la seva categoria. «Enguany hem fitxat a 14 nois d’altres clubs de Catalunya perquè nosaltres no tenim una escola júnior, de fet, a Catalunya n’hi ha molt pocs que en tinguin i això encara dificulta més la tasca», explica Diego Boss, president del CC Campoclaro, qui afegeix que «a més, ara el ciclisme passa per una mala època perquè sí que hi ha gent que vol practicar-lo, però pocs volen competir». És per aquesta raó que el conjunt tarragoní vol tenir la seva base a casa per a poder anar subministrant l’equip Elit i sub 23. «Amb aquest objectiu hem començat enguany l’escola de ciclisme, on ja tenim cinc o sis nois inscrits i que entrenen al velòdrom», argumenta Boss, qui avisa que «però tot això és molt difícil de mantenir i estem molt agraïts a les firmes que ens han renovat el conveni, però necessitem moltes ajudes».

El club afrontarà ara la Copa d’Espanya que preveu fins a 11 carreres en diferents punts de l’Estat i aquests desplaçaments són els que suposen una gran inversió, a més, enguany no hi haurà la prova de Valls i això encara incrementa més les despeses. A més, segons indiquen des del club, encara no han rebut la subvenció del 2019 de l’Ajuntament de 10.000 euros i no confien a rebre-la.

Enguany, la Copa Espanya ha incrementat el nombre de proves, passant de 9 a 11 i això ha provocat que el club deixi d’assistir en algunes de les voltes. Així i tot, preveuen participar en cinc o sis voltes, una xifra similar a la dels altres anys. A banda, també competiran en el circuit català perquè els nois puguin tenir prou rodatge aquesta temporada.

tracking