Seligrat suma sis punts més que Bartolo en els mateixos partits

El mercat de fitxatges d’hivern ha estat clau per la millora d’un equip que ha encaixat nou gols menys

Toni Seligrat a la banqueta del Nou Estadi en un partit d'aquesta temporada.

Seligrat suma sis punts més que Bartolo en els mateixos partitsGerard Martí

El Gimnàstic de Tarragona continua de ple en la lluita per fugir de les places de descens a Tercera Divisió però des de l’arribada de Toni Seligrat a la banqueta i, amb els moviments realitzats en el mercat de fitxatges d’hivern, l’equip afronta la temporada en una dinàmica totalment oposada. A la jornada 13 de Segona Divsió B Bartolo va ser acomiadat després de perdre el partit contra el Sabadell 2 a 0. En aquests 13 partits, el Nàstic va sumar 11 punts, amb dues victòries, cinc empats i sis derrotes i amb una diferència de set gols negativa, després d’anotar-ne 15 i encaixar-ne 22. Amb Seligrat els registres han canviat i, en la mateixa quantitat de partits, 13, ha sumat 17 punts, tres més que en el primer tram de temporada, amb quatre victòries, cinc empats i quatre derrotes, amb una diferència de tres gols positius, ja que n’ha anotat 16 i n’ha encaixat 13.

El Nàstic de Bartolo va aconseguir les victòries contra l’Ebro (0-2) i La Nucía (2-1) i els empats contra Barça B (2-2), Cornellà (2-2), Castellón (1-1), Valencia Mestalla (1-1) i Espanyol B (2-2). Finalment, les derrotes van arribar contra Llagostera (1-3), Andorra (0-3), Lleida (1-0), Olot (2-1), Badalona (2-1) i Sabadell (2-0). D’aquests 13 partits que van disputar-se amb Xavi Bartolo a la banqueta, n’hi ha set que també s’han jugat ja amb Toni Seligrat i, dels set, el tècnic de Torrent ha millorat els resultats de cinc. Les derrotes contra Llagostera i Andorra amb Bartolo al Nou Estadi, s’han convertit en empats a 0 a domicili, la del Lleida també s’ha millorat amb un empat a 1 al Nou Estadi, l’empat contra el Barça B a l’estadi Johan Cruyff, ha passat a ser una victòria 1-0 al Nou Estadi. D’aquests set enfrontaments, només hi ha un partit que s’ha mantingut amb el mateix resultat a efectes de punts, l’empat contra el Cornellà que amb Bartolo al Nou Estadi va ser 2 a 2 i amb Seligrat a Cornellà 1 a 1. Finalment, el setè partit en comú, el del Castellón, Bartolo va aconseguir un millor resultat amb un empat a 1 al Nou Estadi, mentre que el conjunt de Seligrat va perdre 3-2 a Castelló, tot i que la imatge de l’equip va ser més bona que en el duel de la primera volta. En aquests set partits contra els mateixos rivals, Bartolo va sumar cinc punts, mentre que Seligrat n’ha fet 10, cinc més.

Pel que fa als sis partits restants de Seligrat, el Nàstic ha guanyat 2-0 contra l’Ejea i 1-3 contra el Prat, ha empatat contra l’Orihuela 2-2 i ha perdut contra Villarreal B 0-1 i Hércules 0-2, sumant set punts. Per la seva banda, en els sis partits que Bartolo encara dirigia el conjunt tarragoní i que són rivals contra els quals encara no s’han tornat a enfrontar, va sumar cinc punts amb la victòria contra La Nucía, els empats contra Valencia Mestalla i Espanyol B i les derrotes contra Olot, Badalona i Sabadell.

Els grana serien onzens

Si es mira la classificació des que el tècnic de Torrent va agafar el conjunt tarragoní, és a dir, des de la jornada 14 fins a l’actual, la 26, el Nàstic estaria ubicat en l’onzena posició amb 17 punts, a set de la primera plaça del play-off d’ascens que estaria ocupada pel Barça B amb 24 punts, i a 11 del Cornellà, que seria el líder amb 28. Pel que fa a la zona baixa, els tarragonins estarien quatre punts per sobre del play-off de descens, ocupat per l’Andorra amb 13 punts i set per damunt del Llagostera que ocuparia la primera plaça de descens directe. Així doncs, els tarragonins es trobarien en una zona més còmode tot i que la distància amb el descens seria molt similar, ja que ara estan tres punts per sobre del play-off de descens. Amb tot, aquest canvi de dinàmica no es deu només al canvi a la banqueta, si no a una millor planificació en aquest mercat d’hivern a l’hora de donar altes i baixes que ha deixat en evidència la tasca que va fer la direcció esportiva a l’estiu.