Diari Més

Marta Galimany compleix el «somni de tot atleta» amb la marca per Tòquio

La maratoniana és la primera vallenca que participarà en uns Jocs Olímpics en la disciplina d’atletisme després d’assolir la mínima

L'atleta va finalitzar la Marató de Sevilla 28 segons per sobre del registre mínim per les Olimpíades.

Marta Galimany compleix el «somni de tot atleta» amb la marca per TòquioOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Galimany va ser la gran triomfadora de la Marató de Sevilla on va proclamar-se campiona d’Espanya en aquesta modalitat i on també va assolir la marca per a disputar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La vallenca assegura a Diari Més que «és el somni de tot atleta» i que va ser un moment «insuperable», que va viure amb molta «il·lusió».

L’atleta vallenca va finalitzar en onzena posició la Marató de Sevilla amb un temps de 2:29:02 que li va permetre proclamar-se campiona d’Espanya i assolir la marca per disputar els Jocs. «Em vaig preparar amb el meu entrenador per acabar la Marató de Sevilla amb un temps de 2:29:00, amb mig minut de marge sobre la marca mínima», explica Galimany, qui afegeix que «és molt difícil clavar el temps, hi havia quilòmetres on potser em deixava més segons, però era conscient que tenia marge». Sobre aquestes dècimes que va perdre en algun tram del circuit, Galimany admet que «eren 30 segons de marge i, si no tens cap defallida important, es pot controlar bé. Jo em vaig sentir molt bé de cames».

La fondista que competeix amb el FC Barcelona comenta que «tenia l’objectiu de fer la marca, però també em vaig preparar per no defallir si no l’aconseguia, si se’m passava el temps tenia clar que havia de seguir al màxim per aconseguir la millor marca possible», i argumenta que «la participació amb Espanya la tenia gairebé feta pels bons resultats anteriors, però ara, amb la marca mínima, ja ho tinc». Galimany va aconseguir la setzena posició en el Mundial de Doha i això ja li va donar la plaça per competir als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, però li restava assolir la marca mínima.

Acompanyada per Villalobos

La vallenca de 34 anys va haver de lluitar els últims quilòmetres de la Marató sense cap atleta espanyola que li competís el campionat estatal i, per tant, que la pressionés per córrer una mica més. Amb tot, la falta de competència no va ser un problema per a Galimany que va estar acompanyada per Pablo Villalobos els 42 quilòmetres. «La veritat és que Villalobos va fer de llebre i va aguantar molt bé el ritme, en alguns llocs vam baixar perquè hi havia molts girs, però el resultat va ser molt bo» diu Galimany, qui remarca que «tenia clar que corria pensant només en mi, m’havia de fixar amb la meva marca i, en els últims quilòmetres, em vaig ajudar amb unes atletes europees que portaven un bon ritme».

La vallenca té clar que ara toca «assaborir» aquesta fita i «recuperar-se i celebrar aquests resultats amb la meva gent» i, posteriorment, preparar-se pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. «Els entrenaments no varien gaire de la resta de proves, com sempre, amb el meu entrenador –Jordi Toda– mirarem on puc millorar per treballar-ho i anar a Tòquio a lluitar pels millors resultats possibles». L’atleta de 34 anys va competir amb Espanya per primera vegada l’any 2018, on va córrer en els Jocs Mediterranis de Tarragona i va aconseguir la medalla de plata amb un temps d’1:15:16, i, aquell mateix any, també va debutar en el Campionat d’Europa amb bronze per equips a la marató. El 2019 va ser vuitena a la marató de Rotterdam, lloc que li va permetre disputar el Mundial de Doha.

tracking