Diari Més

Investiguen diversos agents de futbolistes arreu de l'Estat per delictes fiscals i blanqueig de capitals

Utilitzaven un club xipriota per fer fixatges fantasma

Agents de la Policia Nacional i Local a Sevilla.

Policia Nacional, Policia Local SevillaSubdelegació de Govern de Sevilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària investiguen diversos agents de futbolistes arreu de l'Estat per delictes fiscals i blanqueig de capitals. La investigació es va centrar en les transferències de jugadors portades a terme per una coneguda agència de representació, que utilitzava un club xipriota per fer fixatges fantasma. S'han fet actuacions en diversos punts d'Espanya, entre ells Barcelona. Els agents han fet registres en domicilis i seus d'empreses, i han enviat mig centenar de requeriments de documentació a diferents societats, clubs de futbol i bufets d'advocats, tot sota la direcció del jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional i de la Fiscalia contra la Corrupció. Hi ha cinc investigats.

La investigació va començar l'any 2017, quan la Guàrdia Civil va saber que dos agents de futbolistes, vinculats a una de les agències amb major volum de negoci a Europa, havien adquirit uns habitatges de luxe a Mallorca, utilitzant un complicat entramat societari per ocultar la titularitat dels mateixos.

Els investigadors van seguir l'origen dels diners i van descobrir que aquests agents formaven part d'una organització que controlava diversos clubs de futbol de països com Sèrbia, Xipre o Bèlgica. Feien fixatges ficticis que es van conèixer a través de Football Leaks. Van aconseguir grans beneficis i van ocasionar greus perjudicis econòmics als clubs, així com als països afectats (per l'evasió d'impostos).

Europol va començar a col·laborar llavors en aquesta investigació. Es va constatar que els dos agents investigats haurien introduït a l'Estat una quantitat superior als 10 MEUR per comprar habitatges i iots.

Utilitzaven un despatx d'assessorament fiscal de Malta amb delegacions a altres països. Els seus treballadors participaven en els fets per evitar el pagament d'impostos per aquests diners. Hi ha cinc persones investigades i desenes que hauran de prestar declaració com a testimonis.

tracking