Diari Més

Snowboard

Núria Castán lluitarà per accedir a la final del World Tour a Andorra

Aquesta és la penúltima prova abans que les quatre millors classificades es disputin el primer lloc

La presentació de la tercera prova del Freeride World Tour s'ha realitzat aquest matí a Barcelona.

Núria Castán lluitarà per accedir a la final del World Tour a AndorraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reusenca Núria Castán, rider de l’equip internacional Head Snowboards, lluitarà a Andorra per finalitzar entre les quatre primeres classificades i intentar, així, accedir a la final del Freeride World Tour (FWT). La prova es disputarà a Ordino Arcalís i tindrà lloc del 27 de febrer al 4 de març, en funció de les condicions meteorològiques i de neu. Castán, rookie en l’elit de l’snowboard, es mostra optimista amb la prova andorrana que considera «com a casa» i l’afronta amb moltes ganes per poder fer un bon descens complet i demostrar tot el seu potencial.

La presentació, que s'ha celebrat aquestmatí a la Fàbrica Moritz de Barcelona, ha comptatamb la participació dels dos únics riders espanyols que competeixen en el FWT, Núria Castán i Aymar Navarro. A la presentació, Castán, la rider més jove de la categoria d’snowboard femení de només 22 anys, ha explicatque se sent motivada i preparada per demostrar tot el seu potencial a una muntanya que coneix molt bé. Malgrat això, no considera que estigui en avantatge envers les seves rivals per competir a Andorra, ja que hi ha molts elements externs que influencien en el freeride. Castán haafirmatque s’adaptarà al màxim a les condicions que es trobi el dia de la competició i que utilitzarà totes les eines que tingui al seu abast per fer un bon descens que li permeti obtenir un millor resultat que en les dues competicions anteriors, al Japó i al Canadà, respectivament.

En aquesta darrera al Canadà, la reusenca va completar amb èxit una canal amb un pendent de prop del 60% però una sèrie de penalitzacions prèvies la van relegar a la sisena plaça. Pel que fa a la prova del Japó, la del debut de Castán, va finalitzar cinquena amb 2.400 punts. En el rànquing global, la reusenca és sisena.

L’objectiu de Castán per aquesta temporada és quedar entre les quatre primeres per així mantenir la categoria de cara a la pròxima temporada, una categoria que ha assolit enguany per primera vegada.

Ordino Arcalís és la tercera prova de les quatre que se celebraran aquesta temporada al FWT 2020. La pròxima se celebrarà entre el 7 i el 13 de març a Fieberbrunn, Àustria, i la final es disputarà del 18 de març al 5 d’abril a Verbier, Suïssa. De les sis participants només podran disputar la final les quatre millors riders del rànquing una vegada celebrades les quatre primeres proves.

tracking