Les últimes incorporacions del mercat d'hivern debuten amb bona nota

El club ha encertat en els fitxatges de gener, especialment, amb la contractació de Fran Miranda i Fran Carbia

Fran Carbia celebrant el primer gol que va anotar diumenge contra l'Ebro i que posava per davant en el marcador als grana.

Les últimes incorporacions del mercat d'hivern debuten amb bona notaGerard Martí

El Gimnàstic de Tarragona va golejar el diumenge passat a l’Ebro (4-1) en un partit on van debutar dos dels darrers tres fitxatges del mercat d’hivern, Fran Carbia i Jesús Rueda, tots dos amb bona nota. A més, el club va poder presumir d’allò que més li agrada, l’ADN Nàstic, ja que els quatre gols es van repartir entre Carbia, nascut a Tarragona i format al planter grana, i Gerard Oliva, nascut a Riudecanyes. A més, el club va acabar jugant amb quatre futbolistes tarragonins, Carbia, Oliva, Pol Domingo i Bernat Guiu, que també debutava.

Respecte als fitxatges d’aquest mercat d’hivern, el primer a debutar va ser Fran Miranda que, des del primer dia, va agafar les regnes del mig del camp i és l’encarregat d’ordenar als seus en cada enfrontament. Des del primer moment s’ha convertit en una peça clau en l’esquema de Seligrat que ha vist com, des de la seva arribada al mig del camp, els grana no han perdut cap partit. Per un camí molt similar comença a anar Fran Carbia que es va estrenar diumenge contra l’Ebro amb un doblet i una assistència. El tarragoní va entrar al terreny de joc a la mitja hora de partit per substituir el lesionat Brugui i no va necessitar ni un minut per marcar el seu primer gol i establir un nou rècord a les estadístiques grana, sent el jugador debutant que aconsegueix anotar el gol més ràpid. La temporada passada va ser Imanol García qui va batre aquest rècord i el va situar en dos minuts, gràcies a la diana contra l’Almeria. El bon partit de Carbia no va quedar-se només en aquesta diana, sinó que a la segona meitat va anotar el seu segon gol del duel, el tercer dels grana, i va donar l’assistència a Gerard Oliva perquè aquest fes el quart i definitiu gol del partit. El de Sant Pere i Sant Pau només ha disputat un enfrontament amb els grana, però ja ha deixat entreveure que pot esdevenir una de les peces més importants per a Toni Seligrat pel que resta de temporada, a més, pot desenvolupar-se tant d’extrem com de punta i això el fa encara més important. De fet, Seligrat ja avisava que «el caràcter i el comportament fan que pugui jugar on sigui, i a més és d’aquí, es mor de ganes per jugar». En aquesta línia, Carbia va afirmar, després del partit, que «sóc d’aquí de la casa, hi vaig estar molts anys, ho tinc tot aquí i sóc molt feliç d’estar aquí».

Un gol en pròpia porteria

L’altre futbolista que va debutar en el duel contra l’Ebro va ser Jesús Rueda qui va prendre la titularitat a Pol Domingo. El central, provinent de l’Extremadura, va mostrar-se molt segur durant tot el partit i els primers minuts va començar molt fort, ajudant a l’equip a treure la pilota amb criteri des de la zona defensiva. Però aquest bon inici amb la samarreta grana va quedar tacat al minut 16 quan es va anotar un gol en pròpia porteria, accidentalment. El central va llençar-se amb tot a terra per tallar una centrada des de la banda dreta però el futbolista va acabar marcant-se en pròpia porteria. Aquest gol en contra va acabar en un fet anecdòtic perquè el Nàstic va aconseguir la victòria i perquè Rueda va saber reposar-se d’aquest contratemps amb molta seguretat.

Així doncs, tres dels cinc fitxatges d’aquest mercat d’hivern han començat amb bon peu la seva aventura a Tarragona i ara només falta saber si Carbia i Rueda continuaran el mateix camí que Miranda i seran constants per convertir-se en peces claus, i si Fausto Tienza, que entrenarà dimecres amb l’equip per primera vegada, començarà amb tan bon peu com la resta de les incorporacions hivernals.