Diari Més

El Nàstic afronta la darrera setmana del mercat de fitxatges amb feina pendent

Els tarragonins volen fer, com a mínim, quatre moviments més, dues sortides i dues arribades, per donar per tancada la plantilla

Lolo Plá en el partit de Copa del Rei contra l'Olot al Nou Estadi, l'últim enfrontament que ha disputat amb els tarragonins.

El Nàstic afronta la darrera setmana del mercat de fitxatges amb feina pendentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona afronta la recta final del mercat de fitxatges d’hivern amb força feina pendent. De fet, fins al moment només ha realitzat tres moviments, una sortida i dues arribades, lluny del que realment hauria desitjat fer després de la mala primera volta de temporada que han completat.

El cert és que l’operació sortida ha provocat que el club no aconsegueixi renovar la plantilla tal com voldria i arribi a la darrera setmana de mercat havent-se de conformar amb quatre moviments, un mínim, del que realment es desitjava. Aquests moviments consisteixen en dues sortides i dues arribades i, l’ideal, seria que els jugadors que arribessin fossin un central i un migcampista organitzador, tot i que les posicions podrien variar en funció de les sortides. Hi ha quatre jugadors que fa temps que es troben en la rampa de sortida, aquests són Damián Petcoff, Lolo Plá, Romain Habran i Ferran Giner, tot i que d’aquests, finalment, sembla que només seran dos els que abandonin l’entitat en aquest mercat, tot i que encara no està clar quins seran.

Els preferits perquè deixin l’entitat són Lolo Plá i Petcoff, ja que Giner i Habran, tot i estar en la rampa de sortida, estan tenint un comportament exemplar i estan exercitant-se amb la resta de companys. De fet, el tècnic grana, Toni Seligrat, després del partit d’aquest diumenge contra l’Andorra, va dir que «per necessitats esportives necessitem que marxin jugadors, però sempre hem tingut respecte cap a ells i ells cap a nosaltres i, per tant, si tenim baixes i els necessitem, els utilitzarem per als partits». Per tant, si finalment aquests dos jugadors es quedessin a Tarragona, no seria un problema molt greu, tot i que impediria que el club millorés les posicions ofensives, una necessitat que darrerament s’està fent més evident, després d’anotar un gol en tres partits.

La sortida de Lolo Plá podria ser la primera a produir-se, fa setmanes que Diari Més va anunciar d’un possible interès de l’Atlético Baleares per aquest futbolista però sembla que l’encara jugador grana no estava disposat a marxar de Tarragona rescindint contracte i sense rebre el que li pertoca. És per això que l’atacant vol esperar fins a l’últim dia de mercat per pressionar al club però és conscient que, com més esperi, la resta d’equips s’aniran reforçant amb altres futbolistes. Així doncs, dels quatre noms, el que té la seva sortida més clara, tot i que no tancada, seria Lolo Plá, que, tot i entrenar amb la resta de companys, fa molt temps que no entra en cap convocatòria per disputar els partits de lliga o Copa del Rei.

En una altra posició està Damián Petcoff, el migcampista està suspès de sou i feina per negar-se a jugar el partit contra el Barça B i la seva sortida, tot i que desitjada, està complicada perquè, més enllà de l’Hércules, no hi ha hagut cap altre equip que, fins al moment, hagi decidit apostar per ell. El club es troba treballant a la vegada amb les arribades i les sortides i confia que durant el dia d’avui o, a tot estirar, demà, es concretin les sortides per poder anunciar, sense inconvenients els nous fitxatges que ajudin al conjunt de Seligrat a continuar escalant posicions en lliga.

Amb peus de plom

Els tarragonins no volen que les operacions que tenen entre mans es trenquin i és per això que, de moment, les negociacions s’estan portant amb molta discreció i intentant que no aparegui cap nom fins que les negociacions no estiguin pràcticament tancades. A més, té diversos fronts oberts, ja que en funció de les sortides, les posicions que es cobreixin podrien ser diferents. En cas que acabin marxant Giner o Habran, l’home que arribaria seria Fran Carbia, amb qui ja ho tenen tot aparaulat però que no poden anunciar fins que no alliberin una fitxa i, a més, podria ser que es tanqués el mercat sense que es completés aquest moviment. I és que si al final no surt cap dels dos extrems, els grana no en portaran cap altre. Si no arriba un extrem, es fitxarà un central que acabi de completar una posició que s’ha vist molt millorada amb la marxa de Perone i la irrupció al primer equip de Pol Domingo. La zona que es veurà sí o sí reforçada, serà la del mig del camp on la baixa per lesió de Ribelles i l’exclusió de la dinàmica de grup de Petcoff i Viti, fa que Seligrat només disposi de Miranda i Javi Márquez per aquesta zona tan important.

tracking