Diari Més

La solidesa defensiva ja dona punts (0-0)

Els grana encadenen el tercer partit sense encaixar i continuen allunyant-se del descens a Tercera Divisió amb l’empat a Andorra

Brugui en una acció en el partit disputat aquesta tarda.

La solidesa defensiva ja dona puntsNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona s’emporta un punt d’Andorra en un partit molt igualat on tots dos conjunts han disposat d’ocasions clares de gol que no han pogut aprofitar. Amb aquest empat, els grana continuen millorant els registres de la primera volta on, en els primers tres partits només havien sumat un punt i ara, amb el mateix nombre d’enfrontaments disputats, en sumen cinc i encadenen el tercer duel sense encaixar gol.

El partit ha començat amb un Nàstic valent sent dominador de la pilota i buscant l’àrea rival amb insistència però sense trobar-la. L’Andorra no aconseguia passar del mig del camp però els tarragonins tampoc treien profit del domini. Amb el pas dels minuts l’enfrontament s’ha anat equilibrant i els tricolors han avisat amb una centrada al segon pal que ha rematat Moha i Bernabé ha aconseguit atrapar en dos temps. L’Andorra ha continuat creixent a mesura que avançava el partit i ha començat a ser superior als grana disposant de tres córners que no han suposat cap perill pel conjunt de Toni Seligrat però que començava a veure com els tricolors amenaçaven, especialment per la banda esquerra, explotant la velocitat de Moha que, en la majoria de casos, era frenat per Albarrán però que, en els altres, aconseguia centrar a l’àrea.

Precisament, Moha ha tingut l’ocasió més clara del partit ene els instants finals de la primera meitat després que Ratti, el porter andorrà, iniciés un atac ràpid que ha acabat amb Bover fent una passada de la mort per Moha que l’extrem no ha sabut aprofitar i ha enviat per sobre del travesser la pilota. Semblava que amb aquesta acció s’arribaria al final de la primera meitat, però els tarragonins també n’han tingut una de ben clara a través de Pol Ballesteros. El grana ha iniciat un atac però ha pecat d’individualisme i li han pres la cartera, els defensors han cedit la pilota enrere per Ratti i Ballesteros ha anat a pressionar amb intensitat i ha aconseguit prendre-li la pilota quan el porter anava a enviar-la cap amunt. Tots dos jugadors estaven escorats al límit de l’àrea gran i, des d’allà, Ballesteros ha centrat al segon pal, en una espècia de centre-xut, i Pedro, que entrava en carrera, no hi ha arribat per ben poc. Amb aquestes dues ocasions s’ha donat per finalitzat el primer temps on poques coses han passat.

La segona meitat ha continuat amb el guió de la primera i la igualatt ha estat la tònica dominant. L’Andorra ha generat més perill que els tarragonins en aquest segon temps però tant la defensa grana com Bernabé han aconseguit anul·lar aquests atacs que s’ha intensificat en la recta final del partit.

Abans, Seligrat ha mogut banqueta donant entrada a Habran al lloc de Ballesteros. El francès ha sortit al terreny de joc a menjar-se el rival i demostrar al cos tècnic que poden comptar amb ell per aquesta segona volta. Habran ha pressionat cada pilota dividida i, en atac, ha lluitat cada esfèrica fins al final per intentar treure profit de cada acció. Precisament, del seu cap ha sorgit una bona ocasió de gol pels grana. Brugui ha centrat des de l’esquerra al segon pal on Habran ha deixat l’esfèrica de cara per a Oliva que, des de la frontal, ha disparat molt desviat. Poc després, Bernabé ha hagut de fer una gran intervenció per evitar el primer gol local en un mà a mà amb Iker Goujón que el porter grana ha enviat a córner.

Polèmica arbitral

El partit ha estat molt tranquil i ni tan sols hi ha hagut accions que s’hagin protestat intensament, ni quan s’ha anul·lat un gol al Nàstic. L’acció ha començat amb un servei de banda d’Albarrán que ha buscat a Pedro, aquest, dins l’àrea, ha obert els braços per protegir la posició i ha pentinat la pilota enrere cap a Oliva que ha xutat a porteria de primeres. L’àrbitre ha assenyalat falta mentre la pilota ha caigut als peus de Brugui que l’ha posat al fons de la xarxa, però l’electrònic no s’ha mogut perquè l’acció estava invalidada. El col·legiat ha assenyalat una falta de Pedro sobre el defensor andorrà, tot i que, analitzant les repeticions de la jugada, no s’aprecia cap infracció per part de l’atacant grana.

Per part del Nàstic, Juan Rodríguez també ha disposat d’una bona acció a pilota aturada per avançar els tarragonins després que Bonilla centrés l’esfèrica al punt de penal, però la rematada del central ha estat massa fluixa i el porter local l’ha atrapat sense problemes. En els minuts finals, el Nàstic és quan més a patit per mantenir la porteria a zero, ja que els tricolors han disposat de diverses ocasions consecutives. La primera ha estat amb un xut llunyà de Musa que Bernabé ha refusat però la pilota ha quedat morta dins l’àrea i quan Víctor Casadesús corria cap a ella per posar-la dins la porteria, ha arribat un providencial Albarrán per enviar-la a córner. Les altres ocasions han arribat en dos córners consecutius en el temps afegit, el primer l’han centrat molt passat al segon pal on Musa ha provocat un segon córner, el darrer del partit. Bernabé s’ha fet gran en aquest segon llançament de cantonada per allunyar el perill de l’àrea.

Amb aquest empat, els grana encadenen el quart partit consecutiu sumant, tres empats fora del Nou Estadi i una victòria a casa, que li permeten seguir una jornada més fora del descens i, a més, distanciar-se un punt més del Valencia Mestalla que ocupa el lloc de play-off de descens a Tercera. Els tarragonins continuen quinzens, dos punts per sobre del filial valencià i del Badalona, aquest darrer ocupant ja places de descens directe.

Fitxa tècnica

Andorra. Ratti, Jilmar, Martos, Adrià Vilanova (Bessone, 74’), Feher, Marchán, Bover, Martí Riverola, Moha (Musa, 74’), Iker Goujón (Ludo, 88’) i Víctor Casadesús.

Nàstic. Bernabé Barragán, Albarrán, Juan Rodríguez, Pol Domingo, Bonilla, Brugui (Ferran Giner, 85’), Goldar, Miranda, Pol Ballesteros (Habran, 60’), Oliva i Pedro.

Gol. Sense gols.

Àrbitre. Miguel García Aceña (col·legi valencià). Va mostrar la targeta groga als locals Martí Riverola, Adrià Vilanova, Bover i Ludo; i als visitants Oliva i Goldar.

Incidències. El Camp d’Esports Prada de Moles va acollir el partit corresponent a la jornada 22 del grup tercer Segona Divisió B.

tracking