Any nou però el ridícul de sempre (2-2)

El Nàstic deixa escapar un avantatge de dos gols per acabar empatant contra el cuer de Segona Divisió B

Pol Valentín en una acció del partit disputat aquest matí.

Any nou però el ridícul de sempre (2-2)Nàstic

El Nàstic comença el 2020 en la mateixa línia que va acabar el 2019, amb un empat (2-2) amb gust de derrota després de deixar escapar els tres punts en un partit que tenia controlat amb un 0-2 al final de la primera meitat i amb ocasions clares per ampliar l'avantatge en el començament del segon temps. Amb tot, ha acabat empatant un enfrontament que també hauria pogut acabar perdent, ja que en la segona meitat els grana han estat contra les cordes en bona part del duel.

L’enfrontament ha començat amb l’Orihuela agafant el ritme de partit i en els primers cinc minuts ja han gaudit de tres ocasions de perill. Un xut de Pitu que ha refusat bé Bernabé, un altre de Flores des de la frontal que ha marxat per sobre del travesser i una centrada del mateix Flores que ha tret Javi Márquez des del cor de l’àrea grana. Els escorpiones no han deixat d’insistir i Rodri ha buscat la centrada a l’àrea que ha acabat refusant Perone. El despropòsit tarragoní ha estat quan Bernabé ha agafat la pilota amb les mans a l’interior de l’àrea, entenent que l’havia tocat un rival, però l’àrbitre ha assenyalat cessió defensant que qui havia passat l’esfèrica havia estat un defensor grana.

El llançament de lliure directe es trobava a l’esquerra de Bernabé, entre l’àrea petita i la gran i Flores ha provat un xut directe que ha acabat topant al lateral de la xarxa defensada pels tarragonins. A partir d’aquest moment els grana sembla que s’han posat les piles i han començat a agafar el ritme del partit amb possessions més llargues, tot i que sense generar massa perill. Bonilla ha centrat un servei de cantonada que la defensa ha refusat i, minuts més tard, ha arribat el gol tarragoní en la primera ocasió dels grana. Bonilla ha centrat la pilota a l’esquerra perquè Perone la cedís cap a Goldar i el gallec ha marcat el primer gol del partit.

Amb el 0-1 els tarragonins han anat prenent més importància en el joc però els alacantins no han abaixat els braços i han estat a punt de marcar el gol de l’empat després d’una bona jugada combinada entre Cases i Fondarella que ha tallat molt bé Perone. El Nàstic, amb el gol a favor, estava decidit a no deixar escapar aquest marge i ha estat a punt d’ampliar-lo amb dues ocasions més, una centrada de Bonilla per banda esquerra que Brugui ha rematat lleugerament per sobre del travesser i una rematada des de la frontal de Goldar que ha sortit desviada. L’Orihuela encara ha tingut una nova ocasió per empatar el duel en aquests primers 45 minuts, una centrada de Flores al segon pal que ha rematat Rodri i que ha obligat a Bernabé a estirar-se per evitar el gol de l’empat i enviar la pilota a córner.

La primera meitat del partit ja enfilava la recta final i semblava que acabaria amb la victòria per la mínima a favor dels grana però Pedro Martín ha protagonitzat una bona jugada individual per banda dreta on s’ha desfet de Pedro Inglés i ha realitzat una passada a la frontal de l’àrea petita on Valentín ha rematat a plaer per posar el 0-2 que ha posat el punt final dels primers 45 minuts del partit.

La segona meitat no ha començat gens malament per alstarragonisque han gaudit de bones ocasions i haurien pogut golejar al seu rival i sentenciar el matx en els primers minuts d'aquesta segona part, però no ho han aconseguit i l'Orihuelaha entrat de cop en el partit. El primerenperdonar ha estat Gerard Oliva després d'una jugada iniciada per Bernabé. El porter ha servit ràpidament des de la porteria cap aBruguique ha conduït l'atac i ha deixat la pilota per aValentínque, al seu torn, ha deixat la pilota per a Oliva que sol davant el porter rival ha perdonat i l'esfèrica ha acabat a córner.Seligratha mogut banqueta canviant aValentínperBallesterosper continuar amb el joc ràpid en atac, tot i que no han aconseguit traslladar-ho a la pràctica. PedroMartínha estat a punt de posar el tercer en el marcador, després d'una centrada des del servei de cantonada deBonillaal primer pal, però Aitor, porter de l'Orihuela, s'ha estirat al màxim per a enviar la pilota a córner.

Tota la feina a la brossa

Amb el Nàstic tancant a l'àrea rival a l'Orihuela,Albadalejoha mogut banqueta amb un doble canvi que ha estat molt encertat per als locals. Amb tot, abans, el Nàstic ha gaudit d'una nova ocasió a través d'un córner deBonillaqueJuanRodrígueha rematat desviat. Poc després ha arribat el gol de l'Orihuelaen una acció on Bernabé no ha pogut fer res més. Elsescorpiones, a través de Flores i Solano han gaudit d'una triple ocasióconsecutiva, tres xuts dels quals Bernabé ha aturat els dos primers però no ha pogut arribar al tercer que ha acabat amb el gol de Solano. Els tarragonins s'han enfonsat després de passar del 0-3 a l'1-2 i els alacantins han aprofitat per anarperla victòria. Cinc minuts després de marcar el primer, Flores ha empatat el duel aprofitant una passada a l'àrea de Solano, d'aquesta manera, els grana han llençat a la brossa tota la feina feta fins aquest moment. Els tarragonins estaven completament fora del partit i l'Orihuelaels ha aconseguit tancar dins l'àrea gaudint de noves ocasions que a punt han estat de posar el 3-2.

Seligratno ha tornat a moure banqueta fins als últims 10 minuts, quan Oliva ha deixat el seu lloc a Pereira. En aquest tram final, els tarragonins han tornat a l'atac i han pogut endur-se el partit amb un xut de PedroMartínque ha acabat desviat, una rematada dePeroneque ha tretexcel·lentmentAitor i un xut llunyà deMárquezque també ha acabat a córner. Unes ocasions que no han aconseguit acabar en gol i han posat el punt final a un partit on els grana han tornat a fer el ridícul perdent un enfrontament que a la primera meitat havia guanyat 0-2 i, en la segona, ha tingut ocasions com per ampliar l'avantatge fins als quatre gols. Amb aquest empat, els grana trenquen la ratxa de tres partits consecutius perdent, però continuen sense tornar al camí de la victòria, ni tan sols contra el darrer classificat. A l'espera dels partits que encara han de finalitzar, els grana continuen quarts per la cua, en descens directe, a tres punts de l'Ejeaque marca la salvació.

Fitxa tècnica

Orihuela. Arias, Pina, Pedro Inglés, Badal, Migue, Fondarella (Solano, 58’), Rodri, José Carlos, Pitu (Nico, 77’), Cases (Brian, 58’) i Chechu Flores.

Nàstic. Bernabé, Bonilla, Perone, Juan Rodríguez, Albarrán, Brugui, Goldar, Márquez, Valentín (Pol Ballesteros, 56’), Pedro i Oliva (Jonathan Pereira, 81’).

Gols. 0-1, Goldar (27’); 0-2, Valentín (43’); 1-2, Solano (65’); 2-2, Flores (70’).

Àrbitre. Antonio Santos Pargaña (col·legi extremeny) ha mostrat la targeta groga als locals Fondarella, Cases, Badal i Migue; i als visitants Bonilla i Bernabé.

Incidències. Partit corresponent a la jornada 19 del grup tercer de la Segona Divisió B disputat a l’estadi de Los Arcos.