Vieito i Camps són els més ràpids en la Sant Silvestre 2019 de Tarragona

Enguany la prova va canviar lleugerament el recorregut per poder ampliar la seva capacitat d’assistents fins als 2.200, 100 més que l’edició anterior

La sortida de la 16a edició de la Sant Silvestre tarragonina que va tenir lloc el dimarts.

Vieito i Camps són els més ràpids en la Sant Silvestre 2019 de TarragonaDiari Més

José Manuel Vieito ha estat, un any més, el més ràpid en la Sant Silvestre de Tarragona, organitzada pel club Tarragona Fondistes. L’atleta del club Atletismo Sar Vermú Petroni va travessar la línia de meta en primera posició amb un temps de 20 minuts i 33 segons, per davant d’Abdel Hajjoui (20:51) i Juan González del CN Tàrraco (20:59) que va tancar el podi masculí.

En categoria femenina, l’atleta més veloç va ser Marta Camps, del club Atletes d’Altafulla, completant els 6,5 quilòmetres en 24 minuts i 13 segons, sent la classificada número 31 del rànquing general. Aquest podi femení va estar completat per Carme Tort, del Club Atlètic Manresa (25:07), i Alba Batlle, del GEIEG (26:10).

Enguany la 16a Sant Silvestre tarragonina va poder acollir fins a 100 corredors més, gràcies a una lleugera modificació del recorregut. «La jornada ha sortit molt bé, tot el que ha estat la preparació, els voluntaris, les col·laboracions, els patrocinis i la gent que ha respost molt bé», explica el president de Tarragona Fondistes, Josep Maria Estelrich, qui afegeix que «hem pogut augmentar la xifra de participants en 100 corredors que, a la vegada, han portat totes les seves famílies aquí al Serrallo per gaudir d’aquest moment esportiu i de salut per acomiadar aquest any 2019». Dels 2.200 corredors que van prendre part de la sortida, 2.008 van finalitzar la prova.

«La Sant Silvestre ja és una de les grans curses de Tarragona, juntament amb la Mitja Marató i la Marató, és una de les tres importants», argumenta Estelrich. El cert és que aquesta cursa és una de les més esperades de l’any, i no només pel vessant competitiu, ja que com es va poder comprovar el dia de la cursa, eren molts els participants que van córrer disfressats o en família.

Involucrar el centre de la ciutat

Enguany, la Sant Silvestre, a banda de modificar el circuit també va canviar de lloc l’entrega de dorsals que fins ara s’havia fet a la llotja de pescadors, al Serrallo. «Aquest any ho hem fet al Mercat Central durant tres dies, i aprofito per recordar que, en principi, aquests anys següents ho continuarem fent així», diu el president de Tarragona Fondistes, qui detalla que «hem tingut alguna queixa per aquest canvi, però en general ha tingut bona acollida, és per això que volem crear aquestes sinergies, per també donar sortida al que és el centre de Tarragona, d’aquesta manera també donem suport al Port i al centre».

Com cada any la Sant Silvestre ha estat solidària, col·laborant amb la Fundació Bonanit i amb la Sang Silvestre, la campanya per donar sang. A més, a aquestes se’ls ha afegit la iniciativa de la Creu Roja Cap nen sense joguina.

Sobre possibles canvis en pròximes edicions, el president del club tarragoní afirma que «aquest any ha estat un any de canvis, un any dur perquè hem hagut de lluitar molt i de moment consolidarem això en perspectiva de poder fer altres coses noves i potser millors, però sempre de qualitat».