Diari Més

La Sant Silvestre de Reus omplirà els carrers amb 1.325 corredors

En la cursa de petits s’han inscrit 163 nens menors de 12 anys que completaran diferents circuits en funció de l’edat concreta del participant

Imatge de la presentació de l'onzena edició de la Sant Silvestre que tindrà lloc aquesta tarda.

onzena edició de la Sant Silvestre, ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot està a punt per a què Reus celebri aquesta tarda l’onzena edició de la Sant Silvestre i la sisena de la Kids, unes carreres que arrencaran a les 16.30 h. a la plaça Univers, just davant de La Fira Centre Comercial.

Des del consistori reusenc i els organitzadors s’esperava arribar la xifra dels 2.000 participants però finalment s’hi han inscrit 1.488, dels quals 1.325 competiran en la cursa de 5 quilòmetres i 163 ho faran a la Kids. Tot i això, durant el dia d’avui aquells que vulguin inscriure’s en la cursa per a nens encara poden fer-ho des de les 11 fins a les 16 h. Com és habitual en la darrera prova de l’any, tant la de Reus com la dels altres municipis, el caràcter lúdic predominarà per sobre de l’esportiu, tot i que això no vol dir que no hi hagi lloc per aquells que volen competir. La prova principal recorrerà 5 quilòmetres pels carrers de la ciutat amb sortida i arribada a la plaça Univers. L’edició d’enguany és especial, ja que un dels corredors serà el participant número 10.000 del total d’edicions que s’han celebrat a la capital del Baix Camp. L’afortunat serà premiat amb un cap de setmana en un hotel de cinc estrelles a Andorra.

A banda d’aquest premi, tots els corredors tindran una bossa de regal i la participació en un sorteig de diferents obsequis entre els primers inscrits. També es premiarà els equips més nombrosos, el participant més gran i més petit tant en categoria d’homes com de dones.

La Sant Silvestre Kids, prova destinada als menors de 12 anys, es dividirà en tres curses: a les 16.30 h. sortiran els nascuts entre 2008 i 2009 que completaran un circuit d’1 quilòmetre; a les 16.45 h. els d’entre 2010 i 2012 que correran 600 metres; i, finalment, a les 17 h. els nascuts entre 2013 i 2019 que recorreran 400m. En aquesta cursa es permetrà que els pares corrin conjuntament amb els seus fills. En aquesta prova per als menors de 12 anys hi haurà multitud de premis per als primers classificats i obsequis per a tots els participants. A les 17.15 h. serà el torn dels més grans que completaran el circuit de 5 quilòmetres.

Esport i solidaritat

Com no podia ser d’una altra manera, la darrera cursa de l’any no és només lúdica i esportiva sinó que també és solidària. En l’edició d’enguany, la Sant Silvestre i Tretze Esports s’afegeixen a la campanya solidària Cap nen sense joguinade la Creu Roja. A l’estand de recollida de dorsals és on, durant aquests dies, s’ha fet el recapte de diverses joguines d’aquells participants que han volgut col·laborar amb la causa. Aquells que encara no hagin recollit el seu dorsal ni hagin participat amb la iniciatvia, poden fer-ho durant el dia d’avui a la plaça Anton Borrell. Aquesta campanya farà que la cursa agafi un color més solidari i lúdic, en la que, probablement, és la prova menys competitiva de totes les que es realitzen durant l’any.

tracking