Diari Més

El Racing Bonavista femení vol recuperar l'essència del futbol base

El conjunt dirigit per Daniel López sempre busca superar-se sense tenir en compte els resultats

L'entrenador i algunes de les jugadores de l'equip femení del Racing Bonavista.

El Racing Bonavista femení vol recuperar l'essència del futbol baseCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Racing Bonavista ha creat aquest any un equip femení de futbol 7, un conjunt que no busca competir sinó fomentar els valors de l’esport com ara la companyonia i la superació i fer créixer les seves jugadores, una metodologia que es pot observar en tots els equips de la base d’aquest club. Uns valors, que haurien de predominar en tots els clubs de futbol base per sobre de la competició.

Pel que fa al femení, el seu entrenador Daniel López, explica que «no va ser difícil trobar jugadores perquè hi ha moltes noies al barri que volien jugar, el principal problema ha estat la competició». Les noies del Racing Bonavista són les darreres classificades i encara no han guanyat cap partit, tot i això, el seu entrenador sempre aconsegueix trobar el costat positiu de tots els enfrontaments i és això el que els ensenya a les seves jugadores perquè no deixin d’esforçar-se en cada enfrontament. «Les noies no s’enfonsen perquè cada setmana els ensenyem allò que han fet bé», diu el tècnic, qui posa d’exemple un dels últims partits disputats. «Contra l’Astorga vam perdre 13-0 però, dels 80 minuts que dura el partit, vam mantenir la porteria a zero en 35, doncs això és amb el que ens vam quedar», va concloure. «Fem veure la part positiva de cada duel perquè si no el futbol formatiu no serveix de res, ens hem malacostumat a què des de petits hem de guanyar sempre i això no és així, hem de posar-nos nosaltres un sostre i intentar trencar-lo», reflexiona l’entrenador del Racing Bonavista.

«Pensa que estem jugant contra noies que ja són amateurs, la gran majoria d’equips tenen jugadores majors d’edat, i les nostres tenen entre 12 i 15, alguna de 16. La diferència es nota molt», argumenta López. Aquest cap de setmana les tarragonines s’enfrontaran a l’Alcover, que només han sumat un punt a la lliga i es troben just per sobre del Racing. «Això no vol dir que sigui un partit fàcil perquè l’Alcover té una bona estructura i la mitjana d’edat de les jugadores és de 16 anys, però igualment anirem a competir com cada cap de setmana».

Una de les feines de l’entrenador aquesta temporada és la de marcar objectius a les seves jugadores perquè es vagin superar dia a dia com, per exemple, intentar encaixar menys gols que en l’anterior partit o marcar-ne més. «Un dia vam perdre 1 a 21 però per nosaltres aquell partit va ser molt important perquè vam aconseguir marcar un gol. Ens hem de quedar amb aquestes coses», va dir.

tracking