Copa del Rei de Futbol

Amang demana una ronda més

Nàstic 3 - Olot -1: El camerunès, amb un doblet, porta al Nàstic cap a la següent eliminatòria

Thomas Amang conduint la pilota just abans de disparar per marcar el seu primer gol de la nit.

Amang demana una ronda mésGerard Martí

Un estel·lar Thomas Amang porta al Nàstic cap a la segona ronda de la Copa del Rei. Els tarragonins han fet un partit en una clara ascendència i han necessitat de la pròrroga per desfer-se d’un Olot molt combatiu que no ha donat l’eliminatòria per perduda en cap moment. Amang amb 10 minuts sobre el terreny de joc ha fet el seu partit perfecte, primer amb un gran gol per posar el 2-1 i després empenyent una gran passada de Valentín per tancar el partit amb el marcador de 3-1.

La primera meitat ha començat amb el guió previst, un Olot sent protagonista amb la pilota i un Nàstic replegat per intentar sortir amb velocitat. Tot i que l’Olot gaudia de la possessió, el duel en els primers minuts ha estat igualat, una primera presa de contacte que ha servit per veure que els visitants venien forts a passar de l’eliminatòria. Al minut 3 el Nou Estadi ha reclamat la vermella per Comas per una dura entrada a destemps sobre Javi Márquez però el col·legiat només li ha mostrat la groga. Un canvi notable respecte al que era habitual en el joc de Seligrat és que els tarragonins volien construir les jugades des de darrere, amb Bernabé servint en curt cap a Goldar que, ràpidament, buscava la passada en llarg. La primera aproximació ha arribat en el minut 7 quan l’Olot ha utilitzat una jugada assajada a la sortida del córner que ha acabat amb un rival disparant sol dins l’àrea però la pilota ha sortit molt desviada. Dos minuts més tard, ha arribat la resposta dels tarragonins, Bonilla ha centrat una falta lateral des de la banda dreta al cor de l’àrea que ha rematat Albarrán des del punt de penal molt fluixet i la pilota ha anat mansa a les mans del porter.

Semblava que amb aquesta acció els grana s’animaven a anar a l’atac i han gaudit d’una nova ocasió, aquesta no tan clara com l’anterior, amb Pedro centrant des de l’esquerra, amb no gaire precisió, i Brugui intentant rematar una pilota massa alta. El gol dels tarragonins no ha trigat en arribar i ha estat després d’aprofitar un rebuig posterior a una jugada a pilota aturada, l’única manera que tenia el Nàstic per arribar amb claredat a l’àrea. En aquesta ocasió, la pilota estava a la banda esquerra i Bonilla ha fet centrada que la defensa ha refusat sense problemes, el rebuig ha caigut a la cama esquerra de Javi Márquez que no ha dubtat en xutar, el tir ha topat amb un defensor i la pilota ha tornat als peus del capità que, aquest cop amb la dreta, ha tornat a provar sort i amb un xut centrat però molt potent ha aconseguit batre el porter rival i posar l’1-0 en el marcador.

El Nàstic aconseguia marcar després de dos partits consecutius sense fer-ho i semblava que la nit seria plàcida per als tarragonins però l’Olot ha deixat clar que no desistiria fàcilment i en la següent acció del partit ja ha posat la por al cos de l’afició i als jugadors grana amb una centrada al segon pal que ha rebutjat Albarrán, deixant la pilota dins l’àrea per Xumetra que, forçat, ha disparat a porteria i Bernabé ha pogut atrapar sense problemes. L’empat ha arribat a la mitja hora de partit, els grana reclamaven una possible falta sobre Goldar dins l’àrea tarragonina que l’àrbitre no ha xiulat i la pilota ha acabat a córner que han executat al segon pal on Mas, sol, ha rematat a plaer per firmar les taules.

Aquest gol ha fet que l’Olot encara anés més enèrgic a l’atac i els tarragonins han hagut de patir les envestides rivals durant uns minuts tot i que sense massa perill. En una sortida a l’atac, Ballesteros ha provocat una bona falta a la banda dreta de la qual el Nàstic n’ha tret molt profit. Brugui l’ha tocat lleugerament perquè Bonilla conduís uns metres, la posés al punt de penal on Goldar ha rematat perfecte enviant la pilota al fons de la xarxa per posar el 2-1 però la jugada ha quedat invalidada per posició antireglamentària del central grana.

Comencen forts

A la segona meitat el Nàstic, com és habitual, ha sortit més endollat en cerca del segon gol i el primer en provar sort ha estat Ballesteros amb un xut llunyà que ha atrapat sense problemes el porter rival. Dos minuts després, ha estat Brugui qui, amb un xut potent, ha obligat al porter a estirar-se al màxim per evitar un gran gol de l’extrem grana. Pel que fa a ocasions, poques més n’hi ha hagut en una segona part que ha estat d’anades i vingudes constants però sense gaires xuts. Seligrat ha refrescat l’equip donant descans a Márquez i posant a Viti en el seu lloc, un Viti que quan ha entrat en el partit, s’ha convertit en el motor dels seus. També ha tingut minuts Oliva, substituint a Pedro, i Valentín convertit en extrem, però el moviment de banqueta no ha servit per a massa cosa. La més clara de la segona meitat l’ha tingut Brugui amb un gran xut des de la frontal que s’ha estavellat al travesser. Amb l’empat en el marcador el partit ha anat a la pròrroga.

En aquesta primera part del temps extra el marcador tampoc s’ha mogut tot i que no ha estat perquè el Nàstic no ho ha intentat. Els tarragonins han aconseguit tancar l’Olot al seu camp i han estat constants les arribades a l’àrea rival però, per més que centraven la pilota, ningú arribava a rematar-la. A la segona ha continuat el mateix guió amb un Nàstic enèrgic que no ha deixat de buscar el gol fins que l’ha trobat amb una genialitat d’Amang. Feia només quatre minuts que havia entrat, ha rebut la pilota dins l’àrea i, gairebé sense angle, ha realitzat un xut potent i creuat que ha entrat per l’escaire de la porteria defensada per l’Olot. El Nàstic ha aprofitat que l’Olot buscava el gol de l’empat per sortir al contraatac amb un potent Valentín que ha conduït la pilota fins a l’àrea on ha realitzat una passada de la mort per a Amang que no ha perdonat i ha posat la sentència amb el 3-1 definitiu.

Fitxa tècnica

Nàstic (3). Bernabé Barragán, Albarrán, Juan Rodríguez, Goldar, Javi Bonilla, Pol Ballesteros (Thomas Amang, 106’), Damián Petcoff, Javi Márquez, Brugui, Lolo Plá (Valentín, 82’) i Pedro (Gerard Oliva, 65’).

Olot (1). Vivo, Carles Mas (Jose, 10), Comas (Aspar, 100’), Alan Baró, Soler (Salinas, 79’), Vivi, Eloi Amagat (Masó, 94’), Pedro Chavarría, Xumetra i Kilian.

Gols. 1-0, Javi Márquez (16’); 1-1, Carles Mas (30’); 2-1, Aamng (110’); 3-1, Amang (120’).

Àrbitre. Sergio Escriche Guzmán (col·legi valencià). Va mostrar la targeta groga als locals Bernabé, David Goldar, Juan Rodríguez, Albarrán, Lolo Plá i Pol Valentín; i als visitants Comas i Eloi Amagat.

Incidències. El Nou Estadi va acollir la primera ronda de la Copa del Rei.