Diari Més

El Nàstic se centra en la Copa del Rei, on mai ha passat de vuitens de final

En la història recent dels grana, només han arribat en una ocasió a la cinquena ronda de la Copa quan van enfrontar-se al Madrid

La temporada 2016-17 els tarragonins van arribar als setzens de final, on van caure contra l'Alavés amb el còmput global de 6-0.

El Nàstic se centra en la Copa del Rei, on mai ha passat de vuitens de finalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic afronta una setmana intensa amb dos enfrontaments dels quals volen sortir victoriosos per acabar de la millor manera possible el 2019. El primer dels partits serà el de demà, dijous, contra l’Olot a les 20.30 h. al Nou Estadi, corresponent a la primera eliminatòria de la Copa del Rei. El segon, serà el de diumenge a les 17.30 h. també al Nou Estadi, contra l’Hércules, un matx de vital importància per als granes, per fugir del descens a Tercera.

Ara, els tarragonins estan centrats en la Copa del Rei, una competició que els permet deixar de pensar uns dies en la lliga, tot i que, històricament, mai se li ha acabat de donar del tot bé al Nàstic. El més habitual en les últimes 20 campanyes és que els tarragonins quedin eliminats a la primera o segona ronda de la competició, tot i que també, puntualment han aconseguit arribar als setzens de final i, una sola vegada, als vuitens, sent aquest el seu rècord en la competició.

En les dues darreres temporades, els tarragonins van caure en el primer partit que van disputar corresponent a la segona ronda. L’any passat va ser contra el Córdoba, 2-0 i, l’anterior, contra el Lugo al Nou Estadi, en un duel que va acabar en empat a 1 i que es va decidir a la tanda de penals, on els gallecs van guanyar 1-3. Fa tres temporades, en la campanya 2016-17, que van acabar tercers a Segona, els grana van aconseguir arribar fins als setzens de final després de derrotar al Numancia al Nou Estadi amb el resultat d’1 a 0, i al Rayo Vallecano a Vallecas guanyant als penals 4-5, després d’empatar a 1. Als setzens van topar-se amb l’Alavés, qui no va donar opció als tarragonins i els va derrotar 0-3 al Nou Estadi i 3-0 a Mendizorroza. Aquell any, l’Alavés va pujar a Primera i va arribar a la final, on va perdre contra el Barça 3 a 1.

Retrocedint en el temps, la campanya 15-16 i la 14-15, els tarragonins no van passar de la segona ronda d’aquesta competició. En la 15-16 van eliminar al Girona en el primer partit, 5-4 als penals, després d’empatar a 2 en el temps reglamentari. A la següent ronda, van perdre contra l’Almería 2-1. La temporada 14-15, els grana van eliminar a l’Atlético Baleares, també als penals, 5-3, després d’empatar a 0, i en la següent eliminatòria van caure contra l’Alcoyano 1-0. A la campanya 13-14 els grana van aconseguir arribar als setzens de final després de derrotar a l’Alcoyano als penals 4-2 i al Burgos 0-1. Als setzens van enfrontar-se al València en una eliminatòria on els tarragonins van desplegar un gran joc però no van poder derrotar al conjunt de Primera Divisió, quan els tarragonins encara eren a Segona B. En l’anada van empatar a 0 al Nou Estadi i, a la tornada, a Mestalla, van perdre per la mínima amb un gol de Paco Alcácer. En aquesta campanya i també en la 16-17, on van arribar als setzens de final, el conjunt estava dirigit per Vicente Moreno.

Fins a tornar a veure al Nàstic arribar als setzens de final, en la temporada 13-14, van haver de passar set campanyes, i és que abans d’aquesta temporada, els grana van caure sempre en la primera eliminatòria que disputaven, des del 2006-07 fins al 13-14. La 12-13 van ser eliminats pel Prat (2-1), l’11-12 pel Valladolid, amb un contundent 6-0, la 10-11 contra el Xerez (1-2), la 09-10 i la 08-09 amb el Girona, 1-0 i 0-2 respectivament, i la 07-08 contra l’Alavés 1-0.

En la campanya 2006-07, els tarragonins van disputar el primer partit de la Copa del Rei ja a setzens de final, ja que aquell any es trobaven a Primera Divisió. Allà van ser eliminats pel Valladolid, perdent el primer partit 1-0 i el segon 1-3, deixant el marcador global 1-4.

Victòria contra els blancs

El rècord dels tarragonins en aquestes últimes 20 campanyes es troba a la temporada 2001-02, quan els grana van arribar fins als vuitens de final. Aquell any els grana no anaven gaire bé en lliga, de fet, van acabar baixant a Segona B, però en la Copa del Rei van aconseguir derrotar a l’Eibar (1-0) en la primera ronda, i al Lleida (1-2) als setzens de final. Als vuitens els va tocar un dels conjunts més forts, el Real Madrid. Tot i la diferència abismal de plantilla, els grana van aconseguir derrotar als blancs al Nou Estadi amb un gol en pròpia porteria de Karanka intentant desviar una centrada de Codina. A la tornada, al Bernabéu, el Nàstic va fer patir als madrilenys que van aconseguir passar de ronda gràcies a Raúl González Blanco, qui va fer un hat-trick. El partit va acabar 4-2, amb dianes de Cuéllar al minut 2 i d’Herrero al 15.

En el format de la Copa actual, els partits es disputaran a partit únic i en camp del rival de menys categoria. Així doncs, els grana tenen una bona oportunitat per superar el repte d’arribar als vuitens de final però, per fer-ho, hauran de guanyar en el partit de demà contra l’Olot al Nou Estadi per continuar endavant en la competició del KO.

tracking