Diari Més

La mala planificació esportiva fa que el mercat d'hivern esdevingui clau

El Nàstic necessita, com a mínim, un central, un lateral esquerre i un migcampista només per a tenir una plantilla compensada

Un dels onzes titulars que ha presentat Toni Seligrat des que va arribar a la banqueta tarragonina fa gairebé un mes.

La mala planificació esportiva fa que el mercat d'hivern esdevingui clauOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona va tornar a perdre el passat diumenge contra l’Atlético Levante (1-0) en un partit on les mancances de la planificació esportiva es van fer molt evidents. Abans de començar el partit ja va quedar clar que la feina del director esportiu durant l’estiu no ha estat gens bona. Més enllà del nivell de la plantilla que s’ha format, que està demostrant que no està capacitada per lluitar pel play-off, almenys, en aquesta temporada, es va veure com l’equip no està compensat. Així doncs, un any més, i ja en van uns quants, el Nàstic està obligat a fitxar en el mercat d’hivern per a compensar la plantilla i, també, pujar el nivell de l’equip.

A la banqueta del partit que es va disputar a la Ciutat Esportiva de Buñol, formada per només sis jugadors per la baixa d’última hora de Viti, no hi havia ni un futbolista de caràcter defensiu més enllà del porter, Cheikh Kane Sarr. Però aquesta no és una situació puntual, ja que es repeteix gairebé cada cap de setmana de manera similar. Habitualment, en la banqueta només hi ha un futbolista que ocupi posicions defensives, un lateral, que darrerament acostuma a ser Pol Valentín. Però en el cas de centrals no hi ha cap substitut, ja que els únics tres jugadors que ocupen aquesta demarcació es troben sobre el terreny de joc, dos d’ells ocupant el seu lloc natural, Perone i Juan Rodríguez, i un, Goldar, avançant la posició al mig del camp, en un nou indici de mala planificació esportiva.

Continuant encara en zona defensiva, l’equip necessita un central més per assegurar-se així tenir un recanvi per aquesta posició en cada partit, independentment de si Goldar continua jugant de mig o no. A més, el partit de diumenge també va deixar en evidència que falta un altre lateral esquerre a la plantilla, ja que amb Bonilla sancionat, Valentín va haver d’ocupar la seva posició, deixant a Seligrat sense recanvis en cas que ell o Albarrán patissin alguna lesió. Una situació que es repetirà aquest cap de setmana.

Pel que fa al mig del camp, els tarragonins estan trobant a faltar un futbolista des de començaments de temporada. Bartolo ja va demanar un mig en el mercat d’estiu i no va arribar, un fet que va criticar en alguna roda de premsa al llarg de la lliga. Ara és Toni Seligrat qui, en alguna ocasió, també ha fet palesa aquesta necessitat de l’equip. «A la plantilla ens falta un pivot defensiu i, com que no el tenim, el qui millor s’adapta a aquest lloc és Goldar», va comentar en una roda de premsa l’actual tècnic grana. Així doncs, és evident que el director esportiu ha de trobar aquesta tercera peça en el mercat d’hivern per a compensar la plantilla. A més, aquesta falta d’un jugador més per al mig del camp encara es va fer més evident en el duel contra l’Atlético Levante, ja que l’absència de Viti a darrera hora per «indisposició» va provocar que només hi hagués un migcampista natural entre els 17 futbolistes convocats, Javi Márquez.

L’únic lloc que sembla compensat és l’atac on tant en banda com en punta Seligrat té suficients jugadors per a poder escollir tranquil·lament cada setmana, tot i que això no vol dir que el nivell de tots ells sigui l’esperat o el necessitat.

Per tot això, el club grana haurà d’incorporar, com a mínim, a un central, un lateral esquerre i un migcampista només per a tenir una plantilla compensada i haurà de rastrejar més el mercat si vol augmentar el nivell de la plantilla.

tracking