Diari Més

El CV Sant Pere i Sant Pau avisa que pot desaparèixer pels ajustaments pressupostaris de l'Ajuntament

El club cooperativista considera «inacceptable» la retallada del 40%

Un dels partits disputats aquesta temporada al Pavelló de Sant Pere i Sant Pau.

El CV Sant Pere i Sant Pau avisa que pot desaparèixer pels ajustaments pressupostaris de l'AjuntamentCV Sant Pere i Sant Pau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau avisa que pot desaparèixer després dels pressupostos per al 2020 que va fer públic l’Ajuntament de Tarragona el passat divendres que estipulen una disminució en les subvencions a les entitats esportives. El club cooperativista considera «inacceptable» la retallada del 40% que «ha patit el club tenint en compte el seu historial i fites aconseguides».

Des de l’entitat apunten que «el nostre club ha arrossegat durant els darrers 10 anys un deute que, amb l’esforç i sacrifici per part de tots els components del club, a data d’avui està liquidat», i ressalten que això s’ha aconseguit gràcies a «treballs no remunerats per part del personal tècnic, renúncies dels equips de Superlliga i Primera Divisió Nacional, augment de les quotes als socis i esportistes i retallades en desplaçaments, i despeses a càrrec dels particulars».

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Tarragona s’especifica que «l’Ajuntament i el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau havien signat un conveni de col·laboració que establia les aportacions econòmiques entre el 2008 i amb vigència fins al 2018», i detalla que «durant aquests 11 exercicis, el consistori ha fet aportacions per la suma total de 2.049.057 euros», i argumenta que «l’objectiu primordial del conveni ha estat contribuir, amb fons municipals, a eixugar el deute de l’entitat», tot i que el president del club, Alfonso Periañez, argumenta que «nosaltres hem destinat cada any una part de la subvenció per pagar el deute, però no vol dir que el pagués l’Ajuntament, l’ha pagat el club amb l’esforç de tots». Des del consistori han atorgat 104.268 euros en aquest exercici, el mateix import que rep des de 2015, i que el 2020 destinarà 61.000 euros i es justifica afirmant que «tenint en compte que enguany el club ja no ha de fer front al crèdit del deute –que era de 55.000 euros–, l’aportació municipal per a pressupost ordinari serà enguany superior a la dels anys anteriors». Amb tot, per al club aquesta retallada econòmica farà que «els esforços realitzats per part del club fins al moment hagin estat en va».

Per tots aquests motius, el Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau expressa que «la junta ha arribat a la conclusió que seguir treballant sota mínims no és una opció per complir amb les obligacions esportives dels diferents equips» i per això es plantegen renunciar a la Copa Príncipe, a les lligues autonòmiques i estatals a tots els nivells en els quals es competeix i al programa de promoció i tecnificació escolar El voleibol a la carta.

«No tinc forces per seguir»

El president del CV Sant Pere i Sant Pau assegura que «no tinc forces per seguir», i explica que «nosaltres teníem il·lusió per l’any vinent, perquè esportivament estem fent les coses molt bé i perquè amb el deute ja pagat, podíem començar a millorar el club, pagant el que toca a cada entrenador». És per això que Alfonso Periañez es planteja seriosament deixar de ser el president perquè «no és just seguir demanant als entrenadors que treballin gratis».

El club assegura que no els ha estat possible concretar una reunió amb el nou alcalde per presentar les necessitats econòmiques i la «manca d’infraestructura» del club, tot i que admeten que sí que han parlat amb els tècnics d’esports i la corresponent regidora, Maria José López, però lamenten que «ho hem intentat tal com ens ho han demanat, però no hem aconseguit parlar amb l’alcalde, Pau Ricomà, i això que hem tingut relació amb tots els batlles de la ciutat». Periañez, destaca que «estic segur que si aconseguim parlar amb Ricomà, arribarem a un punt comú perquè tots dos podrem explicar les nostres posicions». Sobre deixar de participar en totes les competicions, el president diu que, si tot segueix igual, es votarà en assemblea.

tracking