Diari Més

Gran: «Tarragona mereix una parada de la Volta Ciclista a Catalunya»

Joan Gran Vila és el promotor de què aquesta competició torni a Tarragona en l’edició centenària, però lamenta que no sigui al centre

Joan Gran Vila amb un llibre amb la història de la centenària Volta Ciclista a Catalunya.

Gran: «Tarragona mereix una parada de la Volta Ciclista a Catalunya»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Gran Vila celebra que la Volta Ciclista a Catalunya tingui una sortida d’etapa des de Tarragona, tot i que «preferia que fos una arribada». «Vaig parlar amb el director de la Volta, Rubèn Peris, per dir-li que seria interessant que l’edició 100 de la Volta tingués una parada a Tarragona», explica Gran, qui afegeix que «crec que la ciutat mereix una parada de la Volta Ciclista a Catalunya».

Joan Gran Vila és un amant del ciclisme des dels 8 anys i ha dedicat la seva vida a aquest esport. És per aquesta entrega i dedicació que la Federació Catalana de Ciclisme va decidir atorgar-li la insígnia d’or com a «promotor i diligent del ciclisme català» l’any 1996. El primer guanyador de la Volta Ciclista a Catalunya va ser el tarragoní Sebastià Masdéu, el 1911, i ho va fer en unes condicions climatològiques molt diferents de les d’ara, ja que en un principi, la Volta a Catalunya es disputava al gener. «És per això que volia portar la Volta a Tarragona, com a homenatge a Masdéu», diu Joan Gran, qui assegura que «estic molt decebut, jo volia que Tarragona tingués una aturada de la Volta i resulta que la sortida es farà a Campclar, a l’Anella Mediterrània, i no m’agrada perquè Masdéu era de Tarragona ciutat». Gran argumenta que «no tinc res contra Campclar, però qui anirà fins allà a veure la sortida? Molta gent gran a qui li agrada el ciclisme no podrà fer-ho».

Aquest amant de la bicicleta explica que «primer vaig parlar amb l’exalcalde Ballesteros i regidora socialista Floria, i quan va haver-hi el canvi de govern, també vaig parlar amb l’alcalde Ricomà i la regidora d’esports, Maria José López, i també amb Ramón Cuadrat, gerent del Patronat d’Esports, van ser ells els qui van decidir portar la Volta a l’Anella Mediterrània». Joan Gran Vila afirma que «quan vaig parlar amb el director, ell em va dir que li agradaria molt que la sortida des de Tarragona es fes al passeig del Miracle, amb el mar de fons», i afegeix que «estic molt decebut perquè la meva il·lusió era que la Volta s’aturés a Tarragona».

Una sortida no llançada

Tot i que Gran preferia que Tarragona tingués una arribada d’etapa, reconeix que «la sortida també és molt bonica perquè hi ha els corredors signant autògrafs, veus totes les caravanes i els cotxes dels equips, els patrocinadors, etc, però a Campclar dubto que hi vagi massa gent». És per aquest motiu, que Joan Gran llença la possibilitat que «la sortida no sigui llançada, que comenci a Campclar però després s’aturin a Rambla Vella o al Moll de Costa i allà comenci l’etapa de veritat», i afegeix que «aquesta seria la meva il·lusió perquè la gent gran també té dret a gaudir de la Volta». Sobre aquesta idea, reconeix que «no he anat a parlar amb l’Ajuntament, perquè allí l’únic que m’ha fet cas és Dídac Nadal, regidor de Junts per Tarragona».

Joan Gran Vila se sent molest per aquesta decisió, ja que «sempre he viscut pel ciclisme i m’emprenya que la sortida sigui a Campclar, perquè Tarragona té dret a què hi hagi una parada per retre homenatge a Masdéu».

tracking