Diari Més

El Valls encadena cinc partits guanyant i el Catllar comença ara la seva lliga

Tots dos conjunts han tornat aquesta temporada a Primera Catalana, però l’inici del curs està sent ben diferent per ambdós equips

Els jugadors del Valls celebrant una de les cinc victòries que han aconseguit consecutivament.

El Valls encadena cinc partits guanyant i el Catllar comença ara la seva lligaUE Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Esportiva Valls i el Club Esportiu El Catllar han tornat enguany a Primera Catalana, una categoria que van perdre fa dos i tres anys, respectivament. Tot i que tots dos s’estrenen enguany a la categoria, els vallencs han aconseguit iniciar amb més bon peu la temporada, gràcies a una gran ratxa en els darrers cinc partits.

Fins ara s’han disputat 13 jornades del campionat i el Valls es troba a mitja taula, novè, amb 19 punts, mentre que el Catllar és el penúltim classificat, en descens a Segona, amb 8 punts. Tot i la diferència que hi ha ara mateix a la lliga, en els primers partits el Catllar va començar millor que els de l’Alt Camp aconseguint una victòria i dos empats pels dos empats i una derrota del Valls. De fet, els vallencs no van aconseguir guanyar cap partit a Primera fins a la jornada 9, contra l’Atlètic Sant Just, però a partir d’aquí, no han deixat de fer-ho, encadenant cinc victòries consecutives que els han tret del descens per projectar-los fins a la novena posició 6 punts per sobre de les zones calentes.

«La veritat és que va ser un inici que no esperàvem, anàvem sumant empats, però està clar que, d’un en un, no avances prou per sortir del descens», explica Joan Antoni Pallarès, qui detalla que «vam fer un canvi de mentalitat, al començament miràvem com podíem fer més mal al rival, amb un joc ofensiu, però vam veure que, amb molt poca cosa, els contrincants ens marcaven amb facilitat, aprofitant errades nostres». «Això és el que hem aconseguit canviar, estem aconseguint molta solidesa defensiva, de fet, en aquests cinc partits només hem encaixat un gol, això diu molt del canvi de l’equip», sentencia Pallarès.

Tot i aquesta gran ratxa que estan aconseguint, els vallencs mantenen els peus a terra i tenen clar que el seu objectiu és la permanència. «Ara mateix hem de buscar l’estabilitat de l’equip, ara estem on ens pertoca i hem de consolidar-nos aquí, no volem ser com un ascensor», argumenta el tècnic dels vallencs, qui afegeix que «hem d’anar millorant any rere any, si enguany acabem desens, doncs la temporada vinent hem d’intentar millorar el registre i així anar creixent».

Gaudir de la categoria

Per la seva banda, el Catllar té el mateix objectiu, el de la permanència, tot i que són conscients que serà una fita més complicada i, des de la directiva, només han comunicat als jugadors i cos tècnic que gaudeixin de la categoria. «Per pressupost i història, no ens pertoca estar a Primera Catalana, encara, de fet, vam estar a punt de renunciar a la categoria però els socis van decidir que juguéssim a Primera», explica Alex González, tècnic del Catllar.

«Tot i que no ens han marcat cap objectiu, nosaltres, els jugadors i cos tècnic, lluitarem per assolir la permanència, no anirem a passejar», afirma l’entrenador, qui diu que «ara comença la nostra lliga perquè juguem contra equips que són rivals directes i és aquí on podem demostrar que volem aconseguir la permanència. És el nostre moment». El partit d’aquest cap de setmana els enfrontarà a l’Alcarràs, rival que està només un punt per sobre d’ells.

tracking