Diari Més

El Santos tarragoní commemora el 50è aniversari de la seva fundació

Alguns dels exjugadors que van formar part de l’equip continuen reunint-se cada any

Gornals, Castan i Martín tallant el pastís d'aniversari del club.

El Santos tarragoní commemora el 50è aniversari de la seva fundacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Santos tarragoní celebra enguany els 50 anys de la seva fundació, tot i que ja fa temps que va deixar de competir. Els homes encarregats de crear aquest club van ser Alfredo Oller i Josep Pelegrí, i la idea va ser d’Oller que, després de passar un temps al Brasil, va decidir crear aquí el Santos, basant-se en l’equip brasiler que porta el mateix nom. Això va ser el 1969 i l’equip es va mantenir actiu fins al 1980, quan van deixar per problemes econòmics. «L’últim any que vam estar jugant ens demanaven 60.000 pessetes per poder utilitzar el camp del Roqueral, i això ens complicava molt poder continuar», explica Edu Castan, un dels jugadors que va formar part de l’equip, qui afegeix que «en aquest temps que vam estar jugant vam disputar els partits a Constantí, durant set anys, a Torreforta un i els últims dos al Roqueral».

Josep Maria Gornals, un altre dels exjugadors del Santos, recorda que «nosaltres ens ho pagàvem tot, i la majoria d’ingressos, que eren mínims, els aconseguíem participant en partits de Festa Major». Tots dos destaquen que «vam ser campions dues vegades del Torneig Primavera de Tarragona. En el primer, que es va disputar a Reus, vam derrotar al Vimbodí i al Torredembarra, i en el segon, jugat a Cambrils, al Torreforta i al Pinell de Brai».

Tot i que ja fa molts anys que van deixar de competir, molts dels que van formar part del Santos es veuen cada any per fer un sopar i un partit entre ells. «La veritat és que ara ja som tots bastant grans i en els partits juguen més els fills i els nets que no pas nosaltres», apunta Castan, tot i que Gornals és un dels que continua participant en aquests partidets amistosos. «Que després de tants anys encara ens continuem reunint, ja és una gran fita», remarca Castan. El club va competir en categories amateurs i a tercera regional i en les seves files van militar alguns exjugadors grana. «Alguns brasilers que aleshores estaven al Nàstic també van jugar amb nosaltres, també Àngel García o Pedro Robles», detalla Gornals. Per la seva banda, Edu Castan argumenta que, «pel que fa a equips amateurs, jo crec que vam ser una de les institucions més reconegudes de la província, encara se’n recorden molt».

tracking