Diari Més

Adolfo Baines és escollit millor entrenador per la Federació Andorrana de Futbol

Ha estat premiat per portar a l’Inter Club d’Escaldes fins a la tercera posició de la lliga

Adolfo Baines amb el trofeu de millor entrenador.

Adolfo Baines és escollit millor entrenador per la Federació Andorrana de FutbolInter Club d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exgrana Adolfo Baines ha estat escollit millor entrenador per la Federació Andorrana de Futbol en el seu primer any com a primer entrenador d’un equip de futbol, l’Inter Club d’Escaldes. Baines, exporter grana i que va ser segon entrenador del conjunt tarragoní i entrenador de porters, va decidiriniciar l’experiència de dirigir un equip la temporada passada. Prèviament, va estar dos anys al Paradou d’Algèria, com a ajudant de Josep Maria Nogués, on va aprendre molt. «La veritat és que aquest període va ser molt important però després de dos anys em va picar el cuc per agafar les regnes d’un equip i Nogués em va animar a fer-ho».

En el seu primer any va aconseguir portar a l’Inter Club d’Escaldes fins a la tercera posició, un registre històric pel club que ha aconseguit en alguna ocasió puntual. El conjunt dirigit per Baines va quedar a cinc punts del primer classificat, el Sant Julià, i a només tres del segon lloc, que ja dona accés a entrar en competició europea. «La veritat és que com que va anar tot tan ajustat jo no em considerava inferior als que havien quedat per davant nostre i em veia capaç d’aconseguir aquest trofeu», explica Baines, qui remarca que «però és clar que aquest premi no és individual, ja que pertany a tot el col·lectiu, des de la presidència fins a l’últim ajudant de l’equip, passant per tots els jugadors que són els autèntics protagonistes».

El tècnic recorda que la passada va ser una «gran temporada», ja que «fins fa poc estaven a Segona Divisió i ara ens hem quedat a les portes d’entrar a competicions europees», de fet, Baines afirma que «com que ens vam quedar tan a prop, enguany ens hem marcat l’objectiu de quedar entre els dos primers per entrar a Europa, hem anat creixent i crec que és el que ens hem de marcar». Enguany ja han disputat onze jornades i, de moment, l’Inter Club d’Escaldes va per bon camí, amb set victòries, tres empats i només una derrota, sumant 24 punts, a un del líder, el Vallbanc. Precisament, la derrota va arribar en aquesta darrera jornada disputada contra l’Atlètic Club Escaldes (1-2) i que va fer que el Vallbanc els passés davant. Amb tot, els de Baines tenen una gran oportunitat de tornar al capdavant de la lliga aquest cap de setmana, ja que jugaran contra el Vallbanc.

Baines explica que «a la lliga andorrana hi ha tres o quatre equips que sempre competeixen pel lideratge», aquests són l’Inter, el Vallbanc, el Sant Julià i l’Engordany, tot i que «a principis d’agost tots els equips tenen aspiracions molt altes i, la majoria, es van dissolent com una aspirina». El tècnic destaca que «això, per sort, a nosaltres no ens passa perquè és cert que els fonaments aquest club els té molt en compte i això ens ajuda a aspirar a grans coses». Sens dubte, l’aventura de Baines com a primer entrenador ha començat de la millor manera possible amb aquest premi que el considera el millor entrenador de la lliga andorrana.

tracking