El reusenc Oukhelfen, bronze sub-23 a Lisboa

Ha donat a Espanya la primera medalla en els Europeus de cross de Lisboa

Oukhelfen al podi amb la medalla de bronze.

El reusenc Oukhelfen, bronze sub-23 a LisboaReal Federación Española de Atletismo

AbdessamadOukhelfen, de pares marroquins i resident a Reus des dels sis anys, ha donat a Espanya aquest diumenge, onze mesos després de ser nacionalitzat, la primera medalla en els Europeus decrossde Lisboa en classificar-se tercer en la cursasub-23, per darrere del francèsJimmyGresier, que es va coronar per tercera vegada, i del serbiElzanBibic.

Tocat amb la seva clàssica gorra blanca amb la visera cap endarrere,Gresier, exfutbolista de 22 anys, va confirmar la seva hegemonia en el fons europeu de la seva categoria, en la qual també és campió continental de 5.000 i 10.000 metres en pista.

El serbiElzanBibicva trencar la cursa al tercer dels 8 quilòmetres i es va emportar aGresier. Poc desprésOukhelfen, corrent a ritme, els va aconseguir.

Després de córrer darrere deBibicdurant diversos quilòmetres, al setèGresierva deixar clavats als seus companys de fugida i es va anar a la recerca del seu tercer títol consecutiu. Va vèncer amb un temps de24:17, per davant deBibic(24:25) ide Oukhenfen(24:34).IgnacioFontes, campió d'Europasub-23 de 1.500, va ser el segon més ben espanyol, tretzè amb 25:01, iTarikuNovals va completar la terna que puntuava amb el lloc 34 i un crono de25:46. Per equips va vèncer França i Espanya va ser cinquena.