Diari Més
Estefania Serrano

Presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès

Esports

«El nostre projecte és obrir el consell a tothom, a totes les entitats»

La presidenta del CET fa un balanç positiu de l’anterior mandat i crea un grup d’assessors paritari

Serrano ha estat reescollida com a presidenta del consell.

Estefania Serrano, presidenta Consell Esportiu del TarragonèsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Aquest és el segon mandat al capdavant del Consell Esportiu del Tarragonès. Quin balanç fa de l’anterior?

—Molt positiu però curt. Jo vinc de pactar dos anys amb l’anterior president, Raül Font. Era una proposta molt continuista perquè tampoc seria lògic canviar les coses quan jo ja formava part de l’equip de Raül Font. El balanç és positiu perquè costa una mica adaptar-se a aquest tipus de càrrecs, ha de passar un període d’adaptació fins que et situes en tot, però una vegada l’has passat, la veritat és que després ha anat tot rodat. També gràcies a la confiança dels tècnics que són l’alma mater del Consell Esportiu i faciliten molt la tasca.

—Per què creu que l’han escollit?

—Crec que l’experiència i la formació m’avalen. Soc llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport, màster en gestió esportiva i en formació del professorat, i soc professora d’educació física, enguany estic en Cicles Formatius. Crec que m’avala aquesta formació i la continuïtat dels projectes que havíem encetat, crec que aquests tenien una adherència important al territori i que la gent volia que continuéssim amb tot això.

—Hi ha hagut molts canvis a la junta?

—No molts, però alguns sí. També és veritat que hi havia molta gent que volia continuar i repetia en el càrrec i d’altres que s’han incorporat. Algun d’aquests nous són Àlex Cañas que ve d’Altafulla com a membre de la comissió directiva, Cristina Guzmán de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, com a representant del Consell Comarcal, Xavi Prim assoleix la vicepresidència esportiva, Rosa Maria Sánchez agafa la vicepresidència institucional, i continuen Pere Valls, com a vicepresident executiu, Enric Rovira de vicepresident econòmic i Jordi Ruiz de secretari. A banda, també tenim un grup d’assessors que els escollim la junta directiva i són gent que complementa i dota de qualitat i professionalitat el consell. En total som els 12 que constitueixen la comissió i un màxim de 8 assessors.

—Qui són aquests vuit assessors?

—La majoria encara no els hem nomenat i, fins que no ho comuniquem a ells, no ho farem públic, però puc dir que seguiran Pau Arbós i Serapi Colombo, que són dues persones molt importants dins el CET. També puc dir que he intentat buscar la paritat, ja que, en l’apartat de la junta, no ho he pogut fer perquè no depèn exclusivament de mi, en el grup d’assessors sí que ho he realitzat.

—Què n’espera d’aquest grup?

—Molt de treball. Sempre ens hem assegut en aquesta taula persones de diferents ideologies polítiques, de diferents visions, de diferents sectors i al final hem sortit d’aquí amb projectes consolidats i espero que els que tenim pendents i pensats tirin endavant sempre per unanimitat.

—Hi ha alguna cosa pendent del primer mandat?

—No hi ha res pendent, però sí coses que s’han de continuar, que s’han de polir o consolidar en el temps. Aquest és el cas del projecte del voluntariat, nosaltres acollim els voluntaris dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 que a més, tenia un grup bastant fix destinat a les nostres activitats i, quan van passar els Jocs, nosaltres els volíem i ells també i vam acabar de formalitzar la seva situació. Aquest projecte va néixer fa un any. I també, en l’àmbit de la formació, des de l’any passat, tenim l’autorització de l’Escola Catalana de l’Esport per fer els cursos de monitor esportiu, els quals són uns cursos molt bàsics però que falta consolidar-los en el temps. Tenim seus molt importants on es fan els cursos, com ara la URV, els instituts de la zona i professorat qualificat, anem per bon camí però són coses que s’han de consolidar.

—Quina és la importància del projecte del voluntariat?

—Els voluntaris són la cara visible del Consell Esportiu del Tarragonès, dels valors del consell en totes les activitats que nosaltres organitzem, com ara els cros de cada cap de setmana, i s’involucren molt animant els nens a participar. Són la nostra cara visible en qüestió de valors i ells necessitaven continuar fent la tasca de voluntari, perquè al final el seu perfil té aquesta necessitat, i nosaltres necessitàvem del seu perfil perquè doten el consell de qualitat humana.

—Com fareu créixer els cursos de monitor?

—Per Nadal farem un a la zona track de Torredembarra, Altafulla i Roda de Berà exclusiu per aquella zona. És anar obrint aquest ventall de servei als municipis, aquesta sí que era una proposta clara per d’aquí a quatre anys. Hi ha coses que no hem pogut engegar en dos anys perquè requerien molt de temps i una és aquesta, la d’obrir el CET a tot el territori, que no se centri només a Tarragona, i que tothom se’l senti seu.

—Quin seria el projecte capdalt en aquest mandat?

—El nostre projecte és obrir el CET a tothom, a tot el territori, a totes les entitats amb les quals tenim vinculació. Durant aquest període d’eleccions he tingut la possibilitat de reunir-me amb moltes entitats i explicar el que hem fet i el que volíem fer i, d’aquí, ja han sortit moltes idees en l’àmbit de formació. És consolidar el que tenim i, evidentment, engegar nous projectes. A la casa també hi haurà una aportació important, ara mateix són quatre tècnics i la idea, no sé si immediata o tan aviat com es pugui, seria incorporar-ne un més per enfortir la casa. També hi ha una de les vies, la de l’esport inclusiu, on intentarem dotar econòmicament alguna entitat amb la qual puguem col·laborar per ajudar-nos mútuament. A més, fem projectes molt bonics anant a les escoles i instituts on veuen la realitat.

tracking