Diari Més

La sentència del cas Levante-Zaragoza es coneixerà dilluns

Uche i Xisco Muñoz, exjugadors del Nàstic, estan entre els acusats d'arreglar el partit

Els jugadors del Zaragoza celebren un gol durant el polèmic partit.

La jutge processa Uche i Xisco Muñoz pel partit Levante-Zaragoza del 2011Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sentència del judici del possible tripijoc d'un partit entre el Levante i el Zaragoza al maig de 2011 es coneixerà aquest dilluns 9 de desembre després que el jutge del cas hagi citat a les parts per a lliurar la documentació a les 11 del matí, segons van confirmar a EFE fonts jurídiques.

El judici va arrencar a València el 3 de setembre i va quedar vist per a sentència el 18 d'octubre amb un total de 42 acusats, dels quals 41 són persones físiques, la gran majoria futbolistes, i el Zaragoza com a entitat jurídica. Entre aquests jugadors hi ha els exgrana, Uche i Xisco Muñoz, que aleshores militaven al Zaragoza i al Levante, respectivament.

La Fiscalia i les acusacions particulars, la Lliga i el Deportivo de La Coruña, van sostenir que el Zaragoza va treure diners dels seus comptes per a comprar a diversos jugadors del Levante. Aquests diners es va justificar com a primes als seus jugadors fet pel qual haurien alterat les seves nòmines.

Per aquests fets reclamen dos anys de presó i sis d'inhabilitació per a les 41 persones físiques acusades, a més d'una multa de 3,4 milions d'euros per a cadascun d'ells.

A més, per a l'expresident del Zaragoza, Agapito Iglesias, i per a altres dos directius del club aragonès reclamen altres dos anys de presó addicional pel presumpte falsejament de les nòmines i una multa a part. Per al Zaragoza la reclamació de les acusacions és d'una multa de mil euros diaris durant dos anys.

Les defenses de tots els acusats van reclamar l'absolució dels mateixos en entendre que els indicis que pugui haver-hi no basten per a una condemna. De manera generalitzada també van demanar la nul·litat de les actuacions en entendre que el procés estava viciat d'origen en estar basat en una denúncia del president de la Lliga, Javier Tebas, que segons la seva visió hauria trencat el deure de secret professional per a presentar-la perquè les dades els hi havia donat un client que pot ser que estigui entre els acusats.

tracking