Diari Més

Javi Márquez torna per ser el líder de l'equip i conduir-lo a la zona alta

El migcampista s’ha recuperat plenament de la lesió i diumenge passat va debutar en lliga contra el Prat

Javi Márquez va reincorporar-se amb el grup en la primera setmana d'entrenaments amb Toni Seligrat.

Javi Márquez torna per ser el líder de l'equip i conduir-lo a la zona altaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javi Márquez va tornar a sentir-se futbolista el passat cap de setmana, en el partit contra el Prat on va poder disputar els últims 10 minuts de l’enfrontament. El migcampista era una de les peces clau d’aquest equip però la seva lesió, dos dies abans de començar la temporada, l’ha tingut apartat fins ara.

El projecte del Nàstic per aquesta temporada tenia diversos noms com a principals protagonistes, alguns d’ells jugadors. Aquest era el cas de Bernabé Barragán, que havia de ser un dels porters que marqués la diferència en aquesta categoria, Goldar un dels centrals més contundents, Javi Márquez, el motor de l’equip que havia de tornar a Segona A, i Jonathan Pereira una de les principals armes ofensives del conjunt tarragoní juntament amb Pedro Martín. Tots ells, excepte Márquez, han tingut els minuts necessaris per demostrar si poden, o no, estar a l’altura de les expectatives. El barceloní va completar una pretemporada excepcional, de fet, el director esportiu, Sergi Parés, detallava durant l’estiu que «Márquez està a un nivell espectacular, mai abans l’havíem vist entrenar així a Tarragona». Això va fer que el primer capità grana es convertís en una peça clau en l’esquema de Bartolo, no només per la seva veterania i lideratge, sinó també per la bona visió de joc que té, sent un dels principals motors del joc associatiu que proposava el tècnic lleidatà.

Després d’aquesta bona pretemporada, Márquez va caure lesionat en la darrera sessió d’entrenaments abans de començar la temporada contra el Llagostera al Nou Estadi, una lesió que va alterar per complet els plans dels tarragonins i que, en aquest primer tram de campionat l’han trobat molt a faltar.

Amb el càstig sobre Viti, l’únic migcampista del primer equip que tenia disponible Bartolo era Petcoff, que al llarg d’aquestes jornades ha estat acompanyat per Carreón, futbolista del filial, i per David Goldar, central que també ha exercit de pivot defensiu en algunes etapes anteriors.

No ha estat fins a aquestes tres jornades anteriors que Viti ha tornat a participar amb normalitat amb el primer equip i s’ha establert al costat de Petcoff, una dupla que s’ha trobat més cómoda amb l’arribada de Toni Seligrat a la banqueta on s’ha deixat de banda, de moment, el futbol associatiu pel qual apostava Bartolo.

Tres mesos absent

La lesió de Javi Márquez semblava que no anava per llarg, tot indicava que en un període d’un mes, aproximadament, el barceloní podria tornar a aparèixer pels terrenys de joc però la realitat ha estat ben diferent i el migcampista ha hagut d’esperar tres mesos per tornar a jugar un partit de futbol amb els seus companys. Ara que ha tornat, s’ha perdut el futbol de combinació que buscava l’anterior tècnic grana, però l’actual, Seligrat, ja ha assenyalat en més d’una ocasió que Márquez ha de ser una peça molt important en aquest equip, que l’ajudi a revertir la situació en la qual es troba i el porti cap a la zona alta de la classificació, llocs que els grana esperaven ocupar des d’un començament.

El mateix Seligrat ja avançava que Márquez anirà entrant progressivament a l’equip i, per tant, després de jugar 10 minuts el cap de setmana passat, no és probable que parteixi d’inici en l’enfrontament d’aquest diumenge contra el Villarreal B, però sí que ho és que disposi de més minuts a la segona meitat per anar agafant el ritme de la competició i més influència sobre els seus companys en el joc.

tracking