El Nàstic aconsegueix el sis de sis

Els tarragonins remunten un gol del Prat en el minut cinc per endur-se els tres punts (1-3)

Els jugadors del Nàstic celebrant un dels gols anotats el cap de setmana passat.

El Nàstic aconsegueix el sis de sisOlívia Molet

Toni Seligrat ha aconseguit que el Nàstic aconsegueixi encandenar, per primera vegada aquesta temporada, dues victòries i ja suma sis punts de sis possibles. El tècnic valencià era conscient que el partit es decidiria en jugades a pilota aturada i per això ha decidit donar entrada a Perone, jugador molt alt, en comptes de Petcoff, i avançar a Goldar al mig del camp. Tot i aquest canvi de formació del tècnic grana, al minut 5’ el Prat ha tingut la primera a la sortida d’un córner i ha acabat en gol. Pla ha servit en curt amb un company que li ha tornat l’esfèrica i ha centrat al segon pal. La pilota s’ha passejat per dins l’àrea petita i ha acabat als peus de Bonilla que, sense voler, s’ha acabat marcant en pròpia porteria. El partit, exceptuant el gol, ha començat exactament igual al de la setmana passada al Nou Estadi. El Nàstic estava replegat en camp propi on exercia una bona pressió intentant que els rivals no poguessin arribar a l’àrea però deixant el control de l’esfèrica al Prat. A diferència del partit contra l’Ejea, els barcelonins han aprofitat aquest control de la possessió per avançar-se en el marcador. Amb el gol en contra, era interessant veure la reacció dels futbolistes tarragonins, ja que quan encaixaven amb Xavi Bartolo donaven la sensació que ja havien perdut el partit, independentment del minut en què fos el gol. Avui, els dubtes han tornat a rondar pels futbolistes del Nàstic però no ha durat gaire i semblava que reaccionaven per buscar el gol de l’empat.

La primera arribada a l’àrea rival ha estat protagonitzada per Giner als deu minuts de partit. L’extrem grana ha arribat a línia de fons per banda esquerra i d’allà ha centrat al segon pal però la jugada ha quedat invalidada perquè l’àrbitre ha assenyalat que l’esfèrica havia sortit per línia de fons en el moment que Giner ha centrat. En una nova acció en atac, Pereira ha estat llest i ha provocat una falta a la frontal de l’àrea després de prendre la cartera al defensor. La posició era bona per a Bonilla que s’ha encarregat d’executar el llançament i gairebé acaba en gol, la pilota ha sortit fregant l’escaire dret de la porteria defensada per Andrés. Poc després, Brugui ha conduït bé l’esfèrica en atac i ha deixat la pilota a l’interior de l’àrea per Giner que, una mica escorat, ha provat el xut però el porter l’ha enviat a córner sense problemes. Minuts després, els tarragonins han demanat penal sobre Viti però l’àrbitre no ha vist res, el migcampista s’ha deixat caure en notar el contacte d’un defensor.

El Nàstic ho intentava però no aconseguia empatar i el Prat ha tornat a reaccionar per buscar el segon gol que el distanciés en el marcador. Ha sigut en aquest segon tram de la primera meitat on els tarragonins han hagut de mostrar la seva solidesa defensiva per evitar un nou gol en contra tot i els múltiples intents dels visitants que estaven disposats a deixar, per primera vegada aquesta temporada, els tres punts a casa. Si el primer gol del partit ha arribat a pilota aturada, el de l’empat ha fet el mateix. Bonilla ha centrat un llançament de falta des de la banda dreta, Goldar intentant rematar a porteria ha deixat la pilota perfecta per a Viti que, sol davant el porter, no ha perdonat i ha posat l’empat en el marcador quan només restaven dos minuts per acabar la primera meitat.

A la segona part els grana han sortit més endollats buscant culminar la remuntada i pràcticament no han deixat opcions al Prat. El canvi ha estat molt notori i Seligrat l’ha volgut accentuar més donant entrada a Habran al lloc de Giner. Amb tot el canvi no ha sorgit massa efecte, ja que el francès gairebé no ha tocat pilota tot i que, a diferència d’altres enfrontaments, s’ha mostrat més entregat a l’hora de pressionar. Cinc minuts després ha entrat Ballesteros per Pereira, situant a Brugui a la mitja punta. Aquest canvi ha portat més frescor en atac amb un Ballesteros molt persistent. Ell ha provocat una falta al lateral de l’àrea gran del Prat que ha centrat Bonilla a l’àrea i la defensa ha desviat a la banda. Des d’allà, Bonilla l’ha penjat al primer pal on Perone ha pentinat per a Goldar que ha xutat a porteria i l’esfèrica ha topat a les mans d’un defensor. L’àrbitre no ha dubtat en assenyalar penal i, a més, ha amonestat a Ricarte amb targeta groga, la segona en el dia d’avui i, per tant, ha sigut expulsat. Com el cap de setmana passat, l’encarregat de llençar el penal ha estat Bonilla que ha aconseguit transformar-lo per posar l’1-2 i treure’s l’espina clavada per haver-se marcat el gol en pròpia porteria.

Amb un home més el Nàstic ha continuat dominant el partit i només cinc minuts després s’ha trobat amb una nova expulsió del Prat, la de Putxi, per una dura entrada sobre Pol Ballesteros. El migcampista potablava ha rebut la segona targeta groga del partit i ha deixat el seu equip amb nou jugadors. La superioritat encara s’ha fet més evident amb dos homes més i Brugui ha tingut una bona ocasió per marcar el tercer, després de rebre una passada de Ballesteros a la frontal de l’àrea, però el mitja punta no ha aconseguit connectar bé amb la pilota i ha xutat molt per sobre de la porteria d’Andrés. Ballesteros ha sortit amb ganes de demostrar que també pot ser titular en aquest equip i, després d’aquesta bona passada a Brugui, n’ha fet una encara millor a Pedro. L’extrem grana ha conduït fins a línia de fons, ha entrat dins l’àrea i quan el porter li ha sortit a prendre la pilota, l’ha deixat per a Pedro perquè només l’hagués d’empènyer. Probablement, ha estat un dels gols més fàcils que ha anotat Pedro en la seva carrera, però també un dels més celebrats per ell, ja que amb aquesta diana es desfà del penal fallat el cap de setmana passat, un gol moral molt important per al davanter.

El marcador assenyalava un contundent 1-3 i el Nàstic estava amb dos homes més sobre el camp però en els minuts finals el Prat ha intentat escurçar distàncies, de fet, només el pal ho ha impedit. Raíllo ha posat una bona pilota a l’àrea del Nàstic que s’ha passejat per davant de Bernabé però, per sort, cap atacant ha aconseguit rematar-la. Poc després, l’àrbitre ha volgut igualar les forces sobre el terreny de joc i ha expulsat a Pedro Martín quan protegia la pilota del defensor, en aquesta acció s’ha ajudat dels braços i l’àrbitre ha entès que el davanter ha donat un cop de colze al defensor, és per això que ha decidit expulsar-lo. Ja en el temps afegit, Raíllo ha enviat una pilota al pal amb un bon xut que ha desviat lleugerament Albarrán. Amb aquesta victòria, Seligrat aconsegueix un sis de sis i els tarragonins encadenen, per primera vegada aquesta temporada, una segona victòria. A falta de la resta de marcadors de la jornada, els tarragonins se situen catorzens amb 17 punts, empatats amb l’Ejea, tretzè, i sortint, per fi, dels llocs de descens i del play-off de descens a Tercera.