El Prat no ha guanyat cap partit dels set que ha disputat com a local

Dels vint-i-un punts possibles, els barcelonins només han aconseguit sumar-ne un, contra l’Hércules

L'AE Prat va disputar dimecres la semifinal de la Copa Catalunya contra el Llagostera, on va caure eliminat.

El Prat no ha guanyat cap partit dels set que ha disputat com a localCedida

El Nàstic vol encadenar, per primer cop aquesta temporada, la segona victòria després de derrotar 2-0 a l’Ejea en el primer partit de Toni Seligrat a la banqueta grana. Si la setmana passada els tarragonins rebien al pitjor visitant de la lliga, que només havia aconseguit tres empats en els sis partits disputats, ara els grana visiten el pitjor local del grup tercer de Segona Divisió B, el Prat, que només ha aconseguit un punt dels 21 que ha jugat fins al moment.

De fet, el Prat no puntua a casa seva des de la primera jornada de lliga, quan va empatar 1-1 contra l’Hércules. Des d’aleshores ja han passat tres mesos i sis partits pel Municipal Sagnier i els locals no han aconseguit cap més punt aquí. Però que els potablava tinguin aquesta dinàmica tan negativa a casa no és motiu de relaxació pel Nàstic, ja que tard o d’hora el Prat haurà de trencar aquesta mala dinàmica i aconseguir la primera victòria de la temporada davant la seva afició. Els barcelonins esperen fer-ho aquest cap de setmana però els tarragonins confien a allargar aquesta mala ratxa una setmana més per encadenar la segona victòria i allunyar-se d’un rival que lluita per mantenir la categoria. De fet, si el Prat aconsegueix guanyar als tarragonins, els grana tornarien a caure a places de descens directe, ja que només separen tres punts a tots dos conjunts. Ara mateix, els grana són setzens, en posició de play-off de descens a Tercera, amb 14 punts, i el Prat és 18è en llocs de descens directe, amb 11 punts, circumstància que fa que els tres punts siguin encara més importants.

Des de l’empat a 1 contra l’Hércules en la primera jornada pel Municipal Sagnier han passat el Llagostera (1-2), l’Andorra (0-1), el Cornellà (1-2), el Castellón (0-1), La Nucía (0-3), i l’Espanyol B (0-2) i tots ells han aconseguit endur-se els tres punts. Aquesta ratxa negativa com a locals, també provoca que el Prat sigui l’equip més golejat a casa seva amb 12 gols, però no ho és en solitari, ja que el Nàstic també ha rebut les mateixes dianes en contra al Nou Estadi. El Prat, a banda de ser el local que més gols encaixa, també és el que menys gols marca. Dels set partits que ha disputat, només n’ha marcat 3, contra l’Hércules, el Llagostera i el Cornellà. De fet, els de Pedro Dólera acumulen tres partits, més de 270 minuts, sense veure porteria a casa.

La situació del pròxim rival del Nàstic millora molt a domicili, on han aconseguit sumar 10 punts, guanyant dos partits, empatant-ne quatre i perdent només un, amb un balanç de set gols a favor i set en contra. A més, els potablava arriben amb la moral alta després de vèncer al Badalona 0-1 en el darrer partit disputat i, d’aquesta manera, superar a la classificació als badalonins i també a l’Orihuela i fugir de l’última i penúltima plaça de la lliga. Pel que fa als golejadors del Prat, Pla, Arjona i Raíllo sumen dues dianes cadascun.

Jornada intersetmanal

El Prat arribarà, a priori, una mica més cansat a l’enfrontament d’aquest diumenge a les 12 h., ja que el dimecres van disputar les semifinals de la Copa Catalunya contra el Llagostera, un partit que van perdre 1-2. Va ser en aquesta competició on els potablava van sumar la primera victòria oficial de la temporada a casa i, precisament, va ser contra el Nàstic, quan encara el dirigia Xavi Bartolo. És cert que els tarragonins van disputar aquest enfrontament amb els suplents i joves de la Pobla de Mafumet, però ja és un precedent negatiu pels grana. El partit va finalitzar 1-0 gràcies a una diana d’Adrià Arjona en el minut 84’ de partit que va deixar el Nàstic fora de la competició.