Diari Més

El Nàstic renovarà automàticament a Seligrat si aconsegueix l'ascens

És una de les clàusules que han sortit a la llum del conveni que ha signat el nou tècnic grana

El tècnic grana en un dels primers entrenaments a l'annex del Nou Estadi.

El Nàstic renovarà automàticament a Seligrat si aconsegueix l'ascensOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si el Nàstic puja a Segona A, Toni Seligrat serà renovat automàticament. Així ho indica una de les clàusules del contracte que va firmar el tècnic valencià i que, en cas de no assolir aquest ascens, finalitza el 30 de juny de 2020.

Ara mateix, pensar en un hipotètic ascens del Nàstic està reservat als més optimistes, ja que els tarragonins encara no han fet res aquesta temporada per pensar que són capaços de retornar l’equip a la divisió de plata del futbol espanyol un any després de perdre la categoria. Amb tot, és cert que la bona arrancada del conjunt de Seligrat ha tornat l’alegria a Tarragona tot i que de manera, encara, molt tímida, i és que són molts els tècnics que han començat guanyant en el primer partit al capdavant del Nàstic, però també ho són els que no han acabat la temporada o l’han finalitzat malament. Aquest condicionant sumat al mal inici de temporada dels tarragonins fa que encara ningú pensi, ara mateix, en què el Nàstic pugui pujar classificar-se pel play-off ni, encara menys, que aconsegueixi l’ascens a Segona aquesta temporada.

Tot i això, Toni Seligrat ja va deixar ben clar des del primer dia que el seu projecte és el de fer un «Nàstic guanyador» i, de moment, ha començat per bon camí. El trajecte que resta encara és molt llarg i, precisament per això, hi ha qui pensa que encara es pot aconseguir l’ascens. Entre ells hi ha els directius del Nàstic que continuen afirmant que «l’objectiu del club és pujar de categoria aquest any, per això a la clàusula de l’entrenador hi ha aquest bonus de renovació atomàtica si s’aconsegueix», explica Lluís Fábregas, qui afegeix «amb tot som conscients que estem malament a la lliga».

De fet, el Nàstic es troba 16è, posició que obliga a jugar el play-off de descens a Tercera, amb 14 punts. Ara, el lloc més pròxim per entrar al play-off l’ocupa l’Andorra que és quart amb 24 punts, deu més que els grana. Aquesta primera victòria de Seligrat no va servir només per sortir del descens directe a Tercera, posició que ocupava el Nàstic des de feia dues jornades, sinó que també va retallar tres punts amb el play-off d’ascens, ja que l’Andorra va perdre el seu partit.

Així doncs, ara mateix només deu punts separen al Nàstic del quart classificat però això implica encadenar moltes victòries. D’altra banda, tot i que l’ascens és l’única opció de Seligrat per renovar automàticament, el director general del Nàstic assegura que «a final de temporada analitzarem els resultats del tècnic, mirarem si hem entrat a play-off, si ens hem quedat fora, veurem el balanç general i prendrem una decisió», així doncs, malgrat que Seligrat no aconsegueixi l’ascens o disputar el play-off, podria ser que els tarragonins donessin continuïtat al tècnic i trobessin, d’una vegada per totes, l’estabilitat a la banqueta grana.

Márquez surt de la infermeria

Tot això és parlar de futur i en base a hipòtesis, ja que dependrà dels resultats que obtingui Seligrat i que, en cas que encadeni una mala ratxa també podria ser acomiadat abans d’acabar la temporada, com ja ha succeït amb Xavi Bartolo enguany. Pel que fa al present, el tècnic valencià es troba concentrat en el partit d’aquest diumenge que visitarà el camp del Prat, el rival més golejat a casa, juntament amb els tarragonins, i on espera sumar la segona victòria consecutiva per seguir fugint del descens a Tercera i començar a escalar posicions jornada rere jornada. L’equip torna aquest matí a la feina i ho farà amb un Javi Márquez plenament recuperat i que ja no apareix a la llista de lesionats. De fet, el migcampista ja va entrenar tota la setmana passada amb el grup però va caure de la convocatòria. Els qui encara apareixen a la infermeria grana són Romain Habran, que aquesta setmana s’anirà reincorporant als entrenaments de grup després de patir un esquinç de primer grau al turmell dret, Gerard Oliva, que ja entrena en dinàmica de grup i la pròxima setmana podria entrar a la convocatòria pel partit contra el Villarreal, i Pol Prats, que continua fent treball de gimnàs i readaptació funcional.

tracking