Diari Més

L'ex grana Pablo Marí guanya la Copa Libertadores amb el Flamengo

Marí va ser titular a la final, va completar tot el partit i es va convertir en el primer espanyol en guanyar la Libertadores

Pablo Marí durant la final de la Liberatdores.

L'ex grana Pablo Marí guanya la Copa Libertadores amb el FlamengoEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El defensa i exjugador del Nàstic que actualment milita alFlamengo, Pablo Marí, es va convertir en el primer espanyol a guanyar la Copa Libertadores. Marí va assegurar després de la final guanyada alRiverPlateper 2-1 a Lima que per a ell «és molt gran fer història» per a Espanya tan lluny de la seva casa.

Marí, de 26 anys i nascut a Almussafes (València), va comentar que «ha estat un dia molt emocionant» que sempre recordarà per haver aconseguit el primer títol de la seva carrera.

«I no vegis quin títol!», va recalcar Marí en la zona mixta sobre la Copa Llibertadors, el màxim trofeu de Sud-amèrica a nivell de clubs, guanyat pelFlamengoamb dos gols de Gabriel Barbosa 'Gabigol'en els minuts finals.

El valencià va qualificar de «increïbles» els quatre mesos que porta en elMengão, on va recalar al juliol després de jugar l'última temporada cedit pel ManchesterCityal Deportivo de La Coruña, de la segona divisió espanyola.

«Han estat quatre mesos molt bonics per a mi, amb un gran premi que és guanyar la Libertadores. Queda encara guanyar la lliga i després pensar en el Mundial. Pas a pas», va apuntar Marí.

«He lluitat tota la vida per tenir una oportunitat com aquesta. Gràcies al treball del dia a dia, ser humil i ser professional la vida m'ha donat aquesta oportunitat i no l'he desaprofitat», va afegir.

Sobre un eventual retorn a Europa, el valencià va assenyalar que no s'ha plantejat de moment el seu futur i que prefereix centrar-se d'en la celebració que l'equip tindrà aquest diumenge a Rio de Janeiro i després a aconseguir el títol de la lliga brasilera.

«És futbol a totes bandes: a Espanya, al Brasil o a la Xina. El futbol és el que m'agrada fer i per a mi és un premi jugar cada dia al futbol al Brasil», va postil·lar.

Preguntat pel Liverpool, que s'anticipa com el principal rival delFlamengoen el pròxim Mundial de clubs, Marí va recordar que «és un dels cinc millors equips del món, amb grandíssims futbolistes».

«Nosaltres anirem amb la màxima il·lusió possible per a fer-los front. Amb això podem anar a tots llocs», va advertir.

Marí va considerar que la clau perquè elFlamengos'emportés la victòria és la «paciència» que va tenir l'equip per a passar la major part del partit amb el marcador en contra.

«No ens hem vist amb ansietat ni atabalats per estar darrere en el marcador. Hem demostrat que si lluites fins al final pots canviar una final en vuit minuts», va precisar.

El valencià va dir que «qualsevol equip del món no pot aguantar noranta minuts pressionant al cent per cent», ni tan solsRiver.

«Sabíem que estarien més cansats i nosaltres havíem d'estar forts com a grup per a aguantar aquestes arremeses d'ells en els primers minuts de la segona part. Després per físic caurien i aquí és quan havíem d'aprofitar el nostre moment. Ha estat així, hem marcat els gols i hem estat campions», va relatar.

El defensa va agrair el suport de l'afició delFlamengo, el club més popular del món en aglutinar a 40 milions de seguidors, dels quals va felicitar per guanyar en sonoritat als seus rivals argentins.

«El futbol és igual a tot arreu, però els seguidors no. L'afició delFlamengoés la més gran del món. Només hi havia mig estadi aquí amb gent deFlamengoi l'altre meitat deRiver, però els nostres s'escoltaven més. És increïble. Estic desitjant arribar a casa per a veure que passa a Rio"», va confessar.

Preguntat pel tècnic Jorge Jesús, Marí va opinar que el preparador lusità va estar «de deu» en demostrar que «és un grandíssim entrenador».

«Sap gestionar aquest vestuari amb grans futbolistes. Ens ha donat eines dins del camp per a ser dominants en els partits. No va per darrere dels jugadors i això ha estat molt important per a poder canviar la vida delFlamengo», va valorar.

Marí va ser titular a la final i va completar tot el partit, sense relliscades més enllà de la jugada que va causar el gol deRiverals 14 minuts de joc.

tracking