Diari Més

El gegant comença a despertar (2-0)

Un gol de Bonilla de penal i un de Juan Rodríguez després de rematar una falta executada pel lateral, donen els tres punts al Nàstic

Javi Bonilla s'ha convertit en imprescindible, ja que la seva cama esquerra és responsable de molts dels gols del Nàstic.

La importància que té la cama esquerra de Bonilla és cabdal al GimnàsticGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ningú pot negar que el Nàstic és un dels clubs més grans del grup tercer de Segona Divisió B, per història, equipaments, economia i per la plantilla que té, però la realitat és que l'arrencada no ha estat bona i qualsevol equip s'emportava un o els tres punts contra els tarragonins. Sembla que això està canviant a poc a poc i el gegant està començant a despertar. El nou Nàstic deSeligratha començat amb bon peu derrotant per dos gols a zero a l'Ejea. Els tarragonins s'han mostrat molt sòlids defensivament i, per segon partiten el queva de lliga, han aconseguit mantenir la porteria a zero. Els dos gols dels tarragonins han arribat a la primera meitat, gràcies a un penal i a una falta, quan els grana encara no havien arribat a porteria i l'Ejeaja havia avisat en un parell d'ocasions.

El Nàstic ha començat ben posicionat sobre el terreny de joc esperant l'Ejeadel mig del camp cap endarrere i cedint la possessió però molt segur en les pilotes dividides. Els grana no proposaven res ofensivament però aquesta seguretat ha estat clau perquè el conjunt anés agafant confiança, tot i que l'afició no les tenia totes. Al minut 20, després d'un parell d'ocasions consecutives per part de l'Ejea, s'han escoltat els primers xiulets al Nou Estadi, tot i que de manera tímida i efímera. El Nàstic intentava sortir galopant amb FerranGinerper banda esquerra però les poques jugades en atac acabaven refusades per la defensa aragonesa. Deu minuts després ha arribat l'alegria a Tarragona des dels onze metres.Bruguiha lluitat per l'esfèrica dins l'àrea, on ha rebut una puntada de peu d'un defensor. La jugada s'ha produït dins l'àrea peròBruguiha caigut fora i l'àrbitre, erròniament, ha assenyalat falta en primera instància. Després de les protestes de tot el Nou Estadi i dels jugadors grana, l'àrbitre ha consultat l'acció amb l'assistent que li ha comunicat que la falta s'havia produït dins l'àrea.

L'encarregat d'executar-lo ha estatBonillaque ho ha fet pel costat dret de la porteria aragonesa. Començament pràcticament idèntic al primer partit deBartoloal Nou Estadi, on els grana també van començar guanyant amb un gol deBonillade penal contra el Llagostera, però amb un final ben diferent. Encara amb l'eufòria del primer gol, el Nàstic ha aconseguit ampliar les distàncies, altre cop a pilota aturada.Bonillaha centrat la pilota des de la banda esquerra que ha rematatJuanRodríguez saltant més que ningú per posar el 2-0 en el marcador. La pilota ha entrat amb suspens, ja que després que el central rematés bé, aquesta ha tocat el pal i ha acabat entrant.

Pràcticament sense oferir res en atac, el Nàstic s'ha trobat amb dos gols a favor. Amb la tranquil·litat d'anar per davant en el marcador i, amb dos gols de diferència, els tarragonins s'han vist més segurs, especialment la línia defensiva que avui ha patit dos canvis.Goldarha tornat a l'eix de la defensa en detriment dePerone, un canvi que ha aportat molta seguretat darrera, amb unJuanRodríguez que també ha millorat amb la seva presència. L'altre canvi ha estat el d'Albarranal lloc deValentín, una modificació per donar més consistència a la defensa. Poc més en una primera meitat on l'Ejeaha abaixat una mica els braços.

A la segona meitat, el Nàstic ha sortit igual d'intens però proposant una mica mésa nivell ofensiu, amb bones combinacions entreBrugui, Pedro i Pereira però, sobretot, amb unDamiánPetcoffpletòric que distribuïa amb criteri tot el que recuperava, tot i que avui tampoc ha jugat al 100%. Al seu costat hi havia unVitique sembla que ha deixat de banda tot el succeït durant l'estiu i està centratenfer bons partits al club. Dos migcampistes que s'han encarregat de recuperar tantes pilotes com han pogut i de jugar sense complicacions i de manera ràpida. Poca cosa ha passat en els segons 45 minuts, encara que el resultat hagués pogut ser encara més ampli si Pedro i Pereira haguessin aprofitat les seves ocasions de gol. El cert és que el treball dels davanters sense pilota ha estat molt bo però de cara a porteria no estan fins. El primeratenir una bona oportunitat ha estat Pedro, des dels onze metres. Un defensor de l'Ejeaha tocat la pilota amb les mans accidentalment però desviant la trajectòria de la pilota. Elcol·legiatno ha dubtat en assenyalar penal iBonillaja es dirigia a executar el llançament. Pel camí s'ha trobat a un Pedro que també volia fer el seu gol en el partit d'avui i, finalment, ha hagut d'intervenirGoldarper posar pau i decretar que el llançament el realitzés el davanter. A Pedro se'l veia amb massa ganes de marcar i, sovint, aquesta ansietat no porta res positiu, i així ha estat. L'atacant ha xutat el penal massa desviat, sortint per la dreta de la porteria defensada pel porter del conjunt aragonès. Era el minut 77 de partit ihauriasignificat la sentència.

A tot això,PeroneiMonterohavien entrat deu minuts abans perPetcoffiViti, tots dos amb targeta groga. Perona ha tornat al centre de la defensa iGoldars'ha posicionat al mig, acompanyant al jugador del filial. Poca cosa ha pogut oferirMonteroen un joctandirecte, tot i que totes les pilotes que ha tocat, les ha distribuït amb molt de criteri. Per la seva banda,Peroneha demostrat que, si vol, també pot ser un defensa segur i ha guanyat la partida en un parell d'ocasions al davanter. Faltaven sis minuts per acabar el partit iSeligratha donat entrada aBallesterosal lloc deBrugui. El jove extrem, que ja va compartir vestuari amb el tècnic la temporada passada a Sabadell, ha servit en safata el tercer gol a Pereira, que s'ha plantat sol davant el porter però, dubtant entre driblar o xutar, el porter li ha guanyat la partida i Pereira ha acabat desaprofitant unaexcel·lentocasió.

Amb el 2-0 en el marcador s'ha acabat el primer partit del Nàstic deSeligrat, un conjunt molt més sòlid i intens on tots els jugadors s'ho han deixat tot sobre el terreny de joc. Amb aquesta victòria, els tarragonins sumen 14 punts en 14 jornades, i passen a l'Hérculesa l'espera del que faci en el partit d'aquesta tarda. Ara mateix, els grana surten del descens directe i es queden a la zona deplay-offde descens a Tercera.

tracking