Diari Més

La Mitja Marató de Tarragona compta amb més de 1.700 participants

Des de l’Ajuntament confien en superar els 2.000 inscrits, conscients que «la gent s’acostuma a inscriure a última hora i la xifra final creixerà»

La sortida des de l'Anella Mediterrània de la Mitja Marató disputada l'any passat.

La Mitja Marató de Tarragona compta amb més de 1.700 participantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot està preparat perquè Tarragona aculli aquest diumenge la Mitja Marató i la cursa 10k Ciutat de Tarragona. De moment, ja s’han inscrit més de 1.700 participants però encara queden prop de 1.000 inscripcions disponibles fins a arribar a la xifra dels 2.500 corredors, el màxim que pot acollir la cursa segons transmeten des de l’Ajuntament de Tarragona.

La regidora d’Esports, María José López, explica que «l’any passat van prendre part a la cursa 2.135 atletes i enguany esperem moure’ns en xifres similars, que serien igualment un èxit en un context de proliferació de tot tipus i formats de curses al territori». Aquells que vulguin prendre part de la Mitja Marató o de la cursa 10k poden apuntar-s’hi fins a demà a les 20 h. a un preu de 30 euros si és per la Mitja Marató i de 25 si és per la 10k. Des de la regidoria d’Esports del consistori tarragoní, María José López, argumenta que «s’ha de tenir en compte que la gent acostuma a inscriure’s a última hora i de ben segur que la xifra acabarà creixent de forma important». Enguany aquesta prova esportiva, que arriba a la 28a edició, coincideix amb el partit del Nàstic, que jugarà diumenge a les 12 h. al Nou Estadi, però la regidora d’Esports no creu que això suposi un problema. «Al final, la gent que s’ha preparat durant setmanes per disputar una cursa, hi acaba participant independentment de la previsió del temps o de la coincidència amb altres esdeveniments».

Pel que fa al circuit, homologat oficialment per la Federació Catalana d’Atletisme, totes dues proves començaran i acabaran al passeig de l’Anella Mediterrània i transcorreran en paral·lel fins al quilòmetre 4, situat al carrer Ramon i Cajal a l’altura de Parc Central, després de passar per alguns barris de Ponent. La cursa de 10k seguirà per dins la ciutat i tornarà cap a l’Anella Mediterrània, mentre que la Mitja Marató continuarà fins a la Via Agusta per després tornar al punt inicial. Aquells corredors que ho necessitin, podran agafar autobusos des de la Imperial per anar al punt de sortida al matí.

Una prova més sostenible

Enguany, aquesta cursa tindrà més cura del medi ambient i es reduirà l’ús de plàstics d’un sol ús. «Anem fent passes progressivament per a la sostenibilitat», explica López, qui detalla que «en dos dels avituallaments subministrarem els corredors amb gots de cartró en lloc de l’ampolla de plàstic habitual», aquests punts seran el del quilòmetre 18 i el de l’arribada, on Ematsa instal·larà un any més dos punts d’hidratació.

D’altra banda, per primera vegada es prescindirà del ponxo de plàstic que habitualment es lliura en finalitzar qualsevol cursa. «Tenint en compte que els corredors tenen els vestuaris molt a prop i que no hi ha perill de refredament, hem decidit retirar el ponxo», argumenta la regidora, qui recorda que «són iniciatives que ja estan en marxa en altres activitats organitzades pel Patronat Municipal d’Esports, com les caminades, la peonada o la Pujada al Llorito».

tracking