Diari Més

Canicròs

Prop de 250 persones ja s'han inscrit al Memorial Alba Chacón de Reus

L’organització celebra l’alta participació de la primera edició del Canicròs que tindrà lloc diumenge

Una imatge d'arxiu d'Alba Chacón amb un dels seus gossos practicant el canicròs.

Prop de 250 persones ja s'han inscrit al Memorial Alba Chacón de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot està a punt per a la celebració del primer Canicròs–Memorial Alba Chacón de Reus, una prova esportiva nova a la capital del Baix Camp, amb la qual es vol promoure la sensibilització social cap a l’esport i el respecte als animals i, a la qual, ja s’hi han inscrit prop de 250 persones. L’esdeveniment és també, alhora, una iniciativa solidària i un homenatge a una treballadora de l’Ajuntament, apassionada per l’esport i pels gossos, que va morir en accident de trànsit el passat mes de gener.

«La mort de l’Alba va ser un cop molt dur perquè ningú s’ho esperava», explica Sefa Vidiella, una de les organitzadores, qui afegeix que «ella era una noia a qui li agradava molt la natura, corria, esquiava, anava amb bici, i també els animals, tenia dos gossos amb els qui practicava el canicròs». És per això que els seus companys a l’Ajuntament van decidir crear aquesta competició amb dedicació especial. El canicròs és una disciplina de molta tradició a Europa però que a casa nostra encara no és prou coneguda. Consisteix en córrer amb un gos lligat a la cintura i, normalment, es practica sobre terra, tot i que, a vegades, també es pot fer sobre neu.

Diumenge es podrà participar de l’activitat en dues modalitats, la competitiva, que és el canicròs, però també amb una passejada amb gossos. De moment, 46 persones ja s’han apuntat al Canicròs mentre que 203 ho han fet a la passejada. «La resposta de la gent ha estat molt bona, estem molt contents, de fet a l’inici ens vam proposar arribar a la trentena de participants al canicròs, perquè és un esport que no es coneix gaire, però ja hem aconseguit superar la xifra i encara queden dies per apuntar-s’hi», explica Vidiella. Les inscripcions per al Canicròs costen 15 euros mentre que les de la passejada són gratuïtes. Amb tot, hi ha una gran oferta de merxandatge a la venda amb el qual es pot col·laborar amb el Refugi Baix Camp, l’entitat escollida a la qual es destinaran tots els beneficis de la competició. D’altra banda, l’organització també va fer un Verkami per a recollir fons per la cursa i crear un llibre per explicar la història de l’Alba i els seus gossos i que porta per títol Alba, Fox i Kina al Canicròs de Reus, una iniciativa que també ha superat totes les expectatives de participació.

Per donar a conèixer aquesta modalitat esportiva, des de l’organització han fet xerrades en diferents escoles de la capital del Baix Camp i també han preparat activitats per al mateix dia de la competició. «Als centres hem fet xerrades en les quals hem portat els gossos i els nens han pogut fer un petit tast d’aquest esport al pati de l’escola», explica Sefa Vidiella, qui també diu que «el dia de la prova també hi haurà diferents tallers, com un d’iniciació a aquest esport». La prova tindrà lloc diumenge i la sortida del Canicròs es farà a les 9 h. mentre que la passejada començarà a les 9.30 h.

tracking