Diari Més

El Nàstic cessa a Xavi Bartolo i fitxa a Toni Seligrat

El club ho ha fet oficial amb un comunicat en el qual també anuncia la destitució d'Abel Mourelo, segon entrenador

Xavi Bartolo, en el darrer duel disputat al Nou Estadi.

Bartolo: «La responsabilitat màxima és meva, però competeixen els jugadors»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Punt final al projecte de Xavi Bartolo al Nàstic. El mal inici de temporada i el fet d’estar tres jornades en descens a Tercera Divisió han fet que el club decideixi prescindir de l’entrenador lleidatà i del seu ajudant, Abel Mourelo.

Aquesta setmana la directiva del club ja va reunir-se amb el cos tècnic i els jugadors per expressar la necessitat de guanyar el partit d’avui contra el Sabadell. En cas que no es fes hi hauria relleu a la banqueta i així ha estat, hores després que l’equip perdés 2-0 a la Nova Creu Alta, el club ha anunciat la destitució de Bartolo. «El Gimnàstic de Tarragona, SAD vol agrair a Xavi Bartolo la tasca realitzada a l’entitat en aquesta darrera etapa a Tarragona, i juntament amb Abel Mourelo, els hi desitja el millor a nivell personal com professional», finalitza el comunicat.

Els números de Bartolo a la banqueta grana no han estat gens positius. De les 13 jornades que s’han disputat fins al moment, els tarragonins només n’han aconseguit guanyar dues i empatar cinc i perdre les sis restants. El principal problema d’aquest equip i que haurà de millorar el pròxim entrenador, Toni Seligrat, és la feblesa defensiva, ja que els tarragonins són un dels equips que més gols encaixa i no perquè concedeixi gaires ocasions. Però el cert és que els grana han encaixat dos o més gols en vuit dels 13 partits que ha disputat, uns registres amb els quals és molt difícil treure bons resultats. Per posar més èmfasi en aquest aspecte, és destacable que dels 13 partits, els tarragonins només hagin estat capaços de mantenir la porteria a zero en una ocasió, en la victòria contra l’Ebro 0-2. Amb tot, una de les coses que si que ha deixat clar és que a aquest equip no té problemes de falta de gol, ja que porta 15 dianes i només s’han quedat sense marcar en tres enfrontaments.

L’etapa de Bartolo no ha tingut cap moment de brillantor i, des que va començar la temporada, sempre ha donat la sensació de ser inferior a tots els rivals que s’enfrontava i de molta inseguretat tant a casa com fora. L’equip entrenat pel lleidatà va perdre 1-3 contra el Llagostera, 0-3 contra l’Andorra, 1-0 amb el Lleida, 2-1 amb l’Olot, 2-1 amb el Badalona i 2-0 amb el Sabadell. La victòria no va arribar fins a la jornada 4, contra l’Ebro i la primera a casa contra La Nucía on va vèncer 2-1 però amb molt de patiment. Pel que fa als empats, van ser contra el Barça B (2-2), el Cornellà (2-2), Castellón (1-1), Valencia Metalla (1-1) i Espanyol B (2-2).

Un tècnic experimentat

Els nomes que han anat apareixent durant la setmana passada han estat molts però els que prenien més rellevància eren els de Juan Sabas, Curro Torres i Toni Seligrat. De fet, a Curro Torres, exjugador del Nàstic se’l va veure ahir per la graderia de la Nova Creu Alta, analitzant el que hagués pogut ser el seu futur equip. Finalment, ahir a la nit el Nàstic va anunciar el fitxatge de Toni Seligrat fins a finals de temporada per «capgirar la dinàmica esportiva del primer equip i dirigirà el seu primer entrenament demà».

Seligrat és un entrenador experimentat a la Segona Divisió B on ha entrenat, el Lleida, l’Huracán, l’Alcoyano i el Sabadell. El tècnic valencià va començar la seva experiència a les banquetes de segon entrenador a l’Aris Salónica però el seu currículum es troba a la divisió de bronze del futbol espanyol. Amb el Lleida, la temporada 2012-13 va finalitzar quart del grup segon, però no va poder superar el play-off d’ascens a Segona. La temporada següent va deixar-lo en segona posició però tampoc va poder superar la fase eliminatòria d’ascens. Amb dos ascensos sense aconseguir, l’equip de la Terra Ferma va prescindir dels seus serveis i l’Huracan Valencia el va contractar. La temporada 2014-15 va repetir la gesta de l’any passat i va deixar segon a l’Huracan, tot i que tampoc va poder culminar l’ascens. A la 15-16, Seligrat va veure com l’Huracan Valencia acabava desapareixent per problemes econòmics. La campanya següent va fitxar per l’Alcoyano i va tornar a aconseguir la segona posició al grup tercer de Segona B. Amb aquests bons números a la banqueta, tot i no aconseguir superar mai la fase d’ascens, el Sabadell va decidir fitxar-lo la temporada 2017-18, i Seligrat va deixar el club a la dotzena posició. L’any següent, la temporada 2018-19 va ser la pitjor del valencià que va patir la primera destitució com a entrenador per mals resultats. Ara confia a recuperar les versions anteriors a Sabadell per fer reaccionar l’equip grana.

tracking