Bartolo es juga el seu lloc contra un Sabadell ple de vells coneguts

El conjunt arlequinat està sent un dels més regulars de la categoria amb només dues derrotes

Édgar Hernández és el màxim golejador de l'equip juntament amb Óscar Rubio i Manu Lanzarote, amb tres dianes.

Bartolo es juga el seu lloc contra un Sabadell ple de vells conegutsCE Sabadell

Xavi Bartolo es juga el seu lloc a la banqueta aquest cap de setmana i ho fa contra un dels millors equips de la categoria, el Centre d’Esports Sabadell, i amb vells coneguts tant per Bartolo com pel Nàstic. Els arlequinats ocupen la tercera posició amb sis victòries, quatre empats i només dues derrotes, que li donen un total de 22 punts, quatre punts per sota del líder, el CD Castellón.

El Sabadell ha començat com un coet la temporada, sent un equip molt sòlid defensivament i traient el màxim profit als gols que anota, exactament tot el que no fa el Nàstic. Els sabadellencs han anotat 14 gols i només n’han rebut 9 en contra, això fa que la majoria de partits s’acabin decidint per la mínima. De fet, els arlequinats només han rebut dos gols en dos partits, el primer contra el CD Castellón i que els va costar la derrota per 0-2; i el segon contra l’Andorra el cap de setmana passat i que va acabar amb empat a dos.

Així doncs, els tarragonins no ho tindran gens fàcil per superar la línia defensiva que ha aconseguit mantenir la porteria a zero en cinc dels 12 partits disputats fins al moment. La segona, i de moment última, derrota la va patir a la jornada 10 contra el Barça B a l’Estadi Johan Cryuff amb el resultat d’1 a 0.

Els arlequinats han aconseguit derrotar a domicili a l’Atlético Levante, l’Hércules i el Llagostera, i a casa a La Nucía, l’Espanyol B i el Badalona. D’altra banda, el conjunt del Vallès Occidental ha empatat contra el Valencia Mestalla, Orihuela, Olot i Andorra. Precisament, en aquest últim partit contra l’Andorra, els arlequinats van anotar els dos gols en els primers 7 minuts de partit, una situació que el conjunt de Xavi Bartolo haurà de tenir molt en compte, ja que els grana no destaquen per sortir endollats des del primer minut de partit.

El Nàstic tindrà davant a jugadors amb passat grana o roig-i-negre, ja que Édgar Hernández, Jesús Olmo, Aleix Coch i Manu Lanzarote són jugadors que han passat per Nàstic i Reus. De fet, Olmo la temporada passada va estar sota les ordres de Bartolo i Édgar Hernández va coincidir al Reus amb Bartolo durant tres temporades, quan aquest exercia de preparador físic, el primer any, i segon entrenador, els altres dos. Hernández i Lanzarote són actualment els màxims golejadors de l’equip, juntament amb Óscar Rubio, tots ells amb tres dianes. Un altre punt a tenir en compte per part dels tarragonins seran les jugades d’estratègia on Òscar Rubio, central, pren molta importància. És gràcies a això que Rubio s’ha col·locat entre els pitxitxis del Sabadell.

D’aquests vells coneguts, els que gaudeixen amb més minuts són Aleix Coch i Édgar Hernández, que acostumen a ser titulars en gairebé totes les jornades. Per la seva banda, Manu Lanzarote també és un dels jugadors més utilitzats per Toni Seligrat, tot i que aquest ho fa en els minuts finals, com a revulsiu aportant experiència per mantenir el resultat o bé per portar l’equip fins a la victòria. Qui no està tenint aquesta sort enguany és Jesús Olmo que no acostuma a entrar a les convocatòries del conjunt del Vallès Occidental.

Només cinc victòries

El Nàstic ha jugat contra el Sabadell en 21 ocasions a domicili i, de totes elles, només ha aconseguit la victòria en cinc partits, empatant-ne sis i perdent els 10 restants. Les xifres no són gens favorables per al conjunt tarragoní, tot i que només són estadístiques. L’últim partit de lliga en el qual es van veure les cares va ser a la temporada 2011-12 on els locals van aconseguir guanyar 1-0. És en el penúltim enfrontament entre tots dos, el de la temporada 2003-04 on el Nàstic va aconseguir guanyar, també per la mínima, 0-1. Les altres quatre victòries del Nàstic es troben a les temporades 1998-99, quan van guanyar 1-4; la 96-97, 1-3; la 94/95, 2-3; i la 48-49, 2-3.