Diari Més

Obituari

Mor l'extenista Andrés Gimeno després d'una llarga malaltia

L'esportista va guanyar el torneig de Roland Garros el 1972 i va ser campió de dobles a Wimbledon el 1967

Andrés Gimeno (c), posa al costat d'Emilio Sánchez Vicario (i) i Jordi Arrese, en el seu homenatge en 2011 a Barcelona. (EFE)

Mor l'extenista Andrés Gimeno després d'una llarga malaltiaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'extenistaAndrés Gimeno ha mort aquest dimecres en un hospital de Barcelona a l'edat de 82 anys després d'una llarga malaltia, han confirmat a EFE fonts de la Federación Española de Tenis.

Gimeno va guanyar el torneig de RolandGarrosel 1972, convertint-se en l'home més veterà a conquistar aquest torneig, amb 34 anys i 10 mesos. A més d'aquest Gran eslam, va aconseguir altres quatre títols més.

El tennista barceloní es va proclamar a més campió de dobles a Wimbledon el 1967 al costat de l'estatunidencPanchoGonzales. Dos anys després va disputar la final de l'Open d'Austràlia. El 1972, any en què va guanyar RolandGarros, també va quedar finalista en dobles al costat de José LuisArilla.

Gimeno es va retirar de les pistes en 1973 i és un dels integrants del Saló de la Fama del tennis des de 2009. Aquest mateix any va ser condecorat amb la Medalla d'Or de la Real Orden del Mérito Deportivo, atorgada pel Consejo Superior de Deportes.

tracking