Diari Més

Oficial: El CF Reus es queda fora de Tercera Divisió

Ho ha decidit el Jutge Únic de competició després d'esgotar el termini per pagar el deute acumulat i no comparèixer als primers partits de lliga

Clifton Onolfo, acompanyat d'un dels intèrprets que va tenir a Reus.

Onolfo no té previst pagar i el CF Reus tindria les hores comptadesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutge Únic de competició de la Tercera Divisió ha decidit excloure el CF Reusdesprés d'esgotar el termini per pagar el deute acumulat a la RFEF i de no comparèixer als primers partits de lliga, segons un comunicat emès per la Federació Catalana de Futbol.

La notícia tan temuda ha arribat i és que les opcions per l'equip roig-i-negre s'han acabat i finalment, l'equip ha quedat exclòs de la competició. El Jutge ha determinat, a més, que el Grup 15 d'aquesta categoria es quedarà amb 19 equips, ja que «la lliga ja ha començat».

També ha decidit que la UE Castelldefels com el FC Vilafranca sumaran els tres punts corresponents a les primeres jornades de la competició. La resta d'equips de la categoria també sumaran els punts.

Pel que fa a l'equip CF Reus Deportiu B, ha dictaminat que si no es presenta aquest cap de setmana el Comitè de Competició decidirà el proper 18 de setembre les sancions que li imposarà.

En el comunicat asseguren que la Federació Catalana de Futbol ha exigit al club «totes les garanties reglamentàries per competir, per tal que la seva situació econòmica afectés el mínim possible a tercers». Motiu pel qual«ha col·laborat permanentment amb l'administració concursal i ha vetllat fins l'últim segon per tal que se li poguessin tramitar les llicències».

Finalment, lamenten el patiment que la situació econòmica, financera i esportiva del Reus ha causat a les persones que estan o han estat vinculades al club, i afirmen que han intentat «adoptar totes les mesures previstes a la reglamentació vigent per evitar arribar a aquest punt».

Cronologia

La primera mala notícia per al Reus Deportiu va arribar el passat 28 de gener de 2019, quan el Jutge de Disciplina Social de LaLiga el va sancionar amb el descens a Segona Divisió B. A aquest càstig se li va sumar altres sancions per incompliment de les seves obligacions amb els seus futbolistes.

Dos mesos després, el 29 de març, el Jutjat Mercantil va declarar el club reusenc en concurs de creditors i se li va designar un administrador concursal, David López Estebaranz, de Verae Abogados y Economistas SLP.

A finals de juny, es va comunicar que el deute del club amb els futbolistes del filial era de 221.418,67 euros i les accions que havia de prendre per poder cancel·lar-lo. El 27 del mateix mes,David López va demanar a la FCF la inscripció del primer equip a Segona Divisió A i la del filial a Tercera Divisió. Inscripció que va ser acceptada.

A principis de juliol, la RFEF va notificar a la FCF la renuncia, per part de l'administrador concursal a la Divisió d'Honor Juvenil, per la qual cosa la plaça quedava oberta a un altre equip català segons el millor dret esportiu.

Arran de l'impagament del deute als seus jugadors, la Comissió Mixta de la RFEF comunica al club, a la FCF i a l'AFE la prohibició de prestar serveis federatius i d'expedir llicències al Reus. La no presentació d'un aval també li va comportar que no fos admès a Segona B però si a Tercera Divisió, i el seu filial a Primera Catalana.

El 29 de juliol, la RFEF va notificar que la plaça generada pel descens administratiu del Reus A a Tercera Divisió la cobriria l'Andorra.

Dies després, la Federació Catalana de Futbol va requerir al club reusenc un dipòsit de 16.314,84 euros com a mesura de garantia per competir a Tercera. A més a més, de 12.766,21 euros per al seu filial. Tot i que, ambdos imports es van ingressar a principis d'agost, per poder desbloquejar les llicències als jugadors calia liquidar el deute amb els futbolistes de l'equip B.

A tots els problemes del club, s'afegeix l'obertura d'un expedient per part del Comitè de Competició de Tarragona en tenir constància que el club podria haver disputat un partit amistós el 14 d'agost sense autorització de la FCF i sense que els futbolistes contessin amb assegurança.

El 26 d'agost, David López notifica a la FCF que el Tribunal Administrativo del Deporte desestima les mesures cautelars demanades per poder inciar la competició el primer equip.

Un dia després, la FCF demana al club que designi en quin camp jugaran, que necessita mínim a nou jugadors i li insisteix en que pagui el deute per desbloquejar les llicències. Finalment, l'Ajuntament va comunicar que cedia l'Estadi Municipal i el camp de Mas Iglesias al CF Reus.

L'1 de setembre, el primer equip no va comparèixer al partit de la primera jornada que havia de disputar contra el Castelldefels. Motiu pel qual va ser sancionat pel Jutge Únic amb tres punts menys i una multa accessòria.

L'administrador concursal va intentar que s'autoritzés al club a competir sense haver abonat el deute amb els seus futbolistes, però va ser denegat. Tot i les conversacions d'última hora, entre David López i la propietat del Reus amb la FCF manifestant la seva voluntat de pagar. Els diners no van arribar mai.

Finalment, el 8 de setembre, el primer equip reusenc tampoc es presenta al partit contra el Vilafranca, mentre que el seu filial no ho fa davant del Llagostera. Davant aquest fet, el Jutge Únic de competició de la Tercera Divisió ha decidit excloure avui el CF Reus de la competició. El B, per la seva banda, té una última oportunitat pel la qual cosa ha de jugar si o sí aquest cap de setmana. En cas de que això no es produeixi, el Comitè de Competició decidirà les sancions que li imposarà el proper 18 de setembre.

tracking