Diari Més

El CF Reus no es presenta contra el Vilafranca i el seu futur penja d'un fil

Com va succeir en la primera jornada, Onolfo ha estat l’únic representant del conjunt reusenc en el partit que s’havia de disputar a l’Estadi

Onolfo, els àrbitres i representants arbitrals i del Vilafranca

Onolfo, els àrbitres i representants arbitrals i del VilafrancaNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus-Vilafranca, corresponent a la segona jornada del grup cinquè de Tercera Divisió, no s'ha disputat aquest matí de diumenge, tal com estava establert. Res que no estigués previst, ja que el club local no ha pagat els 221.000 euros imposats per la Comissió Mixta i, per tant, no ha pogut inscriure ni tècnics ni jugadors.

Abans de les onze del matí, l’equip rival ha arribat a l’Estadi Municipal, tot i que s'ha trobat amb les portes tancades. Més tard, ha aparegut l’amo del club reusenc, Clifton Onolfo, i, tot i que ha intentat obrir les portes de diferents zones del camp, no ha pogut fer-ho, ja que no disposava de les claus.

Tot seguit, la tripleta arbitral s'ha reunit al bar de fusta del costat del camp amb Onolfo, Ivan Moreno, entrenador del Vilafranca, i el delegat del club penedesenc. L’americà els ha explicat la situació i també ha demanat disculpes a les dues parts implicades, àrbitres i rivals, per no poder disputar aquest enfrontament. Posteriorment, s'ha produït una trobada amb Fernando García, membre de la Comissió Executiva del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

Tot i que era clar que el partit no es podria disputar perquè Onolfo encara no ha abonat els 221.000 euros, que és la suma del que deu als exjugadors del filial de la temporada passada, tots els jugadors i el cos tècnic del Vilafranca han hagut de desplaçar-se fins a l’Estadi, ja que si no ho feien, també comptava incompareixença de l’equip rival, de fet, sembla que aquesta ha estat l’estratègia d’Onolfo. Segons apunten algunes fonts, una persona relacionada amb el CF Reus va trucar dissabte a la tarda al Vilafranca per comunicar-los que no feia falta que vinguessin a jugar perquè el partit s’anul·laria. Amb tot, els penedesencs van decidir venir igualment fins a Reus perquè ningú de la FCF els havia avisat i, per tant, havien d’anar igualment fins a la capital del Baix Camp per demostrar que ells sí que s'han presentat per disputar el partit.

Jugadors i cos tècnic han estat esperant al bar de l’Estadi fins que els àrbitres s'han reunit i han decidit anul·lar l’enfrontament perquè els roig-i-negres no havien presentat cap fitxa per poder jugar. Ivan Moreno, tècnic del Vilafranca, ha reunit als seus jugadors a l’exterior del bar per convocar-los per un entrenament aquesta tarda, per preparar el partit de dilluns contra el Terrassa.

Expulsat de la lliga

Tot apunta que els reusencs quedaran exclosos de la competició en els pròxims dies. Aquesta setmana es reunirà el Comitè de Competició i el jutge únic de Tercera haurà de decidir si l’anul·lació del partit va ser per incompareixença del Reus o bé per insuficiència de jugadors. En el cas de la primera jornada, que els reusencs no van disputar contra el Castelldefels, el Comitè va sentenciar que es tractava d’una incompareixença del conjunt del Baix Camp, els va donar el partit per perdut 3-0 i els va imposar una multa de 751 euros i va avisar que una segona comportaria l’expulsió del CF Reus. Respecte al primer partit res ha canviat i, per tant, tot sembla indicar que el jutge tornarà a dictaminar una segona incompareixença del Reus i això suposarà la seva desqualificació. Amb tot, si finalment decidís que és per insuficiència de jugadors, els reusencs tindrien una darrera oportunitat de competir, aquest dimecres contra la Pobla, però aquesta, ja seria definitivament l’última oportunitat de seguir vius.

Els jugadors del Vilafranca a la porta de l'Estadi Municipal de Reus

Els jugadors del Vilafranca a la porta de l'Estadi Municipal de ReusNil Morato

tracking