Diari Més

La plantilla del Zaragoza 2010-11 nega primes especials del club per la permanència

Avui ha declarat Antonio Prieto, màxim responsable esportiu del Nàstic la temporada passada

Javier Aguirre y Antonio Prieto deberán dar explicaciones ante el juez. Foto: EFE

La plantilla del Zaragoza 2010-11 nega primes especials del club per la permanènciaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jugadors de la plantilla del Zaragoza de la campanya 2010-11, que estan acusats en el judici pel haver arreglat, possiblement, el partit contra el Levante de l'última jornada d'aquella campanya, han negat aquest dijous haver rebut una prima especial general per la permanència pactada dies abans d'aquest enfrontament.

A més, els nou jugadors que al costat del tècnic Javier Aguirre i el director esportiu Antonio Prieto van rebre una transferència de 85.000 i 90.000 euros uns dies abans del partit, que segons el club i els seus antics dirigents, eren una prima especial per a ells, també han negat que fossin un premi.

Tots ells, excepte ToniDoblasi CarlosDiogo, han assegurat que van retornar els diners al club, bé perquè se'ls va comunicar que va ser un error, com en el cas d'Ander Herrera, bé perquè els van ordenar directament reintegrar-ho a l'entitat sense més explicació, o perquè ho necessitava el club per pagar el desplaçament dels seguidors a València, com han dit els capitans Gabi Fernández, Jorge López i LeoPonzio.

Alguns han explicat que van treure els diners ells mateixos i que els van ficar en un sobre i els van lliurar a Iglesias o a gent de la seva confiança i uns altres comMaurizioLanzarooMauroDa Silva han assenyalat que li van donar als empleats de les oficines bancàries. Cap d'ells va demanar cap rebut, segons han assenyalat.

Doblas ha negat haver rebut la prima general en efectiu però ha assenyalat que ell no la va retornar i que va entendre que era «una bestreta, una ajuda» perquè se li devia diners «i ho necessitava perquè no passava una bona època».

Diogo ha dit que com se li devia un milió d'euros «pensava que era del que devien».

Respecte al fet que hagués tret 35.000 euros en efectiu després de rebre aquest total, que com el de la resta era de 85.000 i 90.000 euros, ha assenyalat que va ser per a portar-se diner efectiu per a les seves vacances i per a deixar-li-ho a un amic.

Tots els jugadors del Zaragoza que han estat interrogats han destacat la competitivitat que va tenir el partit en qüestió i que el Levante va tenir un tir al pal en l'últim minut del partit que hauria suposat l'empat.

«Es pot tirar a expressament al pal?», li han preguntat a Doblas. «Potser Messi pugui fer-ho», ha contestat Doblas donant a entendre que la resta no.

L'exdirectoresportiu Antonio Prieto, que com l'exentrenadorJavier Aguirre també va rebre aquestes transferències, ha assenyalat que «pertanyia al meu contracte i a endarreriments de la temporada 2009-10» i ha dit que mai ha cobrat «cap prima del Zaragoza».Prieto va ser el màxim responsable esportiu del Nàstic la temporada passada.

Prieto ha negat haver negociat les primes amb els jugadors com va dir l'expresidentAgapitoIglesias i també ha negat que, tal com va apuntar JavierTebas, president de la LFP, fora ell qui hagués traslladat els diners als jugadors del Levante.

Aguirre ha explicat que quan l'expresident li va dir que li havia fet una transferència com a prima prèvia per la permanència i que ell li va dir que no i que es va disposar «a retornar-la perquè la meva estava estipulada al contracte».

El mexicà ha dit que en el banc li van donar un sobre tancat i que li va lliurar a Iglesias després del partit i que, com era habitual, va signar diversos documents en blanc fet que va admetre que era «un excés de confiança».

tracking